Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi volt a legnagyobb hülyeség,...

Mi volt a legnagyobb hülyeség, tévhit, amit a menstruációval, szexel, terhességgel kapcsolatban hallottál valakitől?

Figyelt kérdés

2022. márc. 31. 19:50
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

"Filer és Wu azt találták, hogy a menstruáció alatti szexuális életet élő, meddő nők esetében majdnem kétszer nagyobb valószínűséggel fordul elő endometriózis, mint azok között, akik nem éltek szexuális életet ezalatt az időszak alatt. A megnövekedett intrauterin nyomás az orgazmus során elősegítheti az endometriális törmelék ektopiás helyszínre történő szállítását. Darrow és munkatársai tanulmányában azonban nem találtakilyen jellegű összefüggést. "

Nem bizonyított. Van olyan kutató,aki szerint növeli a kockázatot,van olyan kutató,aki szerint nem.

Forrás: [link]

2022. ápr. 22. 18:01
 32/34 anonim ***** válasza:
31es vagyok. Szerintem nem éri meg a kockázatot.
2022. ápr. 22. 18:02
 33/34 anonim ***** válasza:

31

Köszönöm. Hát nem lettem beljebb. :)

2022. ápr. 22. 18:28
 34/34 anonim ***** válasza:

Orvos válasza:

"While the exact cause of endometriosis is still unclear, there’s no evidence that period sex increases your risk. (In fact, one study linked sex during menses to a decreased risk.) The myth may stem from traditional Chinese medicine theories that having sex during your period disturbs the natural downward flow of menstrual blood, pushing it back into the uterus.

Western medicine has a term for a real phenomenon that sounds similar but isn’t caused by sex, nor is it the likely trigger of endometriosis: retrograde menstruation. Many experts think that all women experience some menstrual backup from time to time, usually without ill effects, but that women who develop endometriosis may have a hormonal or immune system problem that allows the tissue to become implanted."

"Bár az endometriózis pontos oka még mindig nem tisztázott, nincs bizonyíték arra, hogy a menstruáció alatti szex növelné a kockázatot. (Sőt, egy tanulmány a menstruáció alatti szexet a kockázat csökkenésével hozta összefüggésbe.) A mítosz a hagyományos kínai orvoslás elméleteiből eredhet, miszerint a menstruáció alatti szex megzavarja a menstruációs vér természetes lefelé áramlását, visszaszorítva azt a méhbe.

A nyugati orvoslásnak van egy kifejezése egy valós jelenségre, amely hasonlóan hangzik, de nem a szex okozza, és nem is az endometriózis valószínű kiváltója: retrográd menstruáció. Sok szakértő úgy gondolja, hogy minden nőnél időnként előfordul némi menstruációs pangás, általában betegség nélkül, de azoknál a nőknél, akiknél endometriózis alakul ki, hormonális vagy immunrendszeri probléma lehet, ami lehetővé teszi a szövetek beágyazódását."

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Belejavítottam a fordításba. :)

[link]

2022. ápr. 22. 18:47
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!