Lányok, ha baj van, miért nem mentek orvoshoz?
Nézd, sokan nem jókedvükben járnak magándokihoz.
Húzós,rizikós-néha az se tud csodát tenni..-de még mindig jobb, mint a futószalagon, sztkban,ahol lesza...ják az embert és ugy kezelnek mint a kapcarongy.(tapasztalat)
én eü-s vagyok(tanulok még, de már dolgoztam kórházban) és én sem rohanok azonnal dokihoz. volt szerencsém látni, hogy mi megy az sztk-ban, hogy mi meg egy rendelésen(pl sebészeti ambulancia). én látom persze az elltás nehézségeinek másik oldalát is és megértem, de egy dokitól igenis elvárható, hogy normálisan kezelje a beteget. az egyetemen tanítják, hogy miként kell bánni a beteggel, hogyan kell elérni, hogy bízzon az orvosban és ne csak akkor menjen dokihoz, ha baj van. na ezt a gyakorlatban alig látom. voltam olyan nőgyógyásznál, aki vizsgálat után még letolt bugyival és nadrággal kizavart a rendelőbőla váróba, hogy majd kint felöltözök. ezek után ki menne oda jó érzésekkel? senki.persze mé sorolhatnám hosszasan. magánra kinek van pénze? min 6000 egy vizsgálat. pl én sem tudnám kifizetni. ha meg teszem azt viszket vagy gombára gyanakszom, akármi, kérek időpontot, hát elmehetnek a sunyiba, hogy min 1 hónapot kell várni. inkább előbb megbézem hogy milyen vény nélküli szer van, kipróbálom. nekem most csúnya húlyaoghurutom volt, egy vény nélküli gyógynövényes szer szépen elmulasztotta.
ettől még bízok az orvosokban(na nem mindegyikben), de amíg lehet kerülöm a kórházat.
Nem értem egy orvos alapján miért kell leírni az összeset. Pl ez az "ennyit a nőgyógyászokról". Én meg életemben először elmentem nőgyógyászhoz a bajommal, aranyos volt, óvatos, rendesen megvizsgált és tudta mi bajom.
Attól, hogy vannak szar orvosok, még vannak jók is. Olyanhoz én sem mennék el, akiről az egész városban az a hír járja, hogy egy hentes.
Amúgy vszínűleg a legtöbben tényleg a rossz élmények és a rengeteg várakozási idő miatt nem mennek el.
Csak azt nem értem, hogy akkor már miért nem vmi hiteles forrásban néznek utána, hogy mi bajuk lehet. (orvosi oldalak, lapok, szakkönyvek), miért egy totál anonim oldalon várnak segítséget?
Néha olyan dolgokat olvasok itt, hogy a fülem kettéáll...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!