A nőknek miért nől meg, a testsúlya és miért miért lesznek alacsonyabbak a változókor,menopauza idején?
Figyelt kérdés
Sok internetes cikkben olvastam, hogy a nők testmagasságuk csökken, a testsúlyuk nő.2021. dec. 20. 09:32
1/6 anonim válasza:
Anyukámra egyik se volt jellemző.
"Sok internetes cikkben olvastam"
Belinkelnéd légyszi őket?
3/6 anonim válasza:
Nem olvastam el a belinkelt cikkeket. Véleményem szerint a menopauza idején erős hormonális változások érik a nőket, többek között megnő a csontritkulás esélye. A testtartás és a csontozat sem a régi, a gerincoszlop már nem olyan egyenes és csúszik össze, ezért lehetnek egyesek alacsonyabbak. Ez előfordul a férfiaknál is.
A súly pedig szintén összefügg a változó korral. Az anyagcsere lelassul, a mozgás, torna nehezebbé válik, ami kedvez a kilóknak.
4/6 anonim válasza:
Mindenki magassága csökken, mert a csont sűrűség is. A nőké sokszor gyorsabban és jobban csökken. Amúgy igen a hormonális változások miatt is csökken, a súly könnyebben nő, anyagcsere lassul, bőr vékonyodik. Az, hogy kinél milyen mértékben az sok összetevős.
5/6 anonim válasza:
Nem a csontsűrűség miatt leszünk alacsonyabbak, hanem a porckorongok lapulnak el, azért. Egyébként a klimax alatt fogytam 20 kilót.
6/6 anonim válasza:
Mert már nem csak "alultápláltak". (bocsánatot kérek a korombeli hölgyektől)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!