Csajok, Ti hogy vagytok ezekkel a higiéniai dolgokkal?
Sziasztok.
Ideköltöztem a barátomhoz, és az anyukájához, nagy emeletes házuk van.
Engem ugy tanított anyukám, hogy a fehérneműt külön kell mosni a ruháktól.
És érdekes, hogy a barátom anyukája egybe mos mindent,igy lehet érezni is, hogyha ő mos, akkor nincsen olyan jó illata a ruháknak, de ha én mosok, ugye én mindent külön mosok, akkor ugy illatozik minden. :)
Én nem engedem meg, hogy a ruháimat összemossa a fehérneművel.
A barátom 10-15ezer ft-os ingjeit is igy mosta, gondoljatok már bele, nem durva?!
Ti hogy mostok?
Hát mi külön mossuk a fehér ruhákat és a színes ruhákat.
De a fehérbe nem csak a fehérneműk tartoznak, hanem fehér pólók, világos törölközők is.
Nem értem mi abban a durva, ha a bugyikat együtt mossa a ruhákkal. Miért nem jó a bugyi meg a fehér ing együtt? Lesz vmi baja az ingnek? Nálunk nem szoktak szarosak lenni a bugyik:)
De hát ha neked ilyen igényeid vannak, akkor hajrá.
Nekem anyu mos, De a színeseket külön, és a fehéreket külön(fehérnemű is ide tartozik).
13/L
Ha 60 fokon mosod a fehéret, az minden bacit , kórokozót lefertőtlenít! Tehát nincs reális alapja annak, hogy külön válogasd. Persz, mivel anyukád úgy tanította, ezért ez a probléma téged elsősorban érzelmileg érint.
Meg mellette egy kis rivalizálás az anyóssal:))
Abban viszont igazad van, hogy a világos színeset külön célszerű mosni a sötét színestől, már csak azért is, hogy ne fogja össze a világosat.
Egyébként jelezheted felé az igényedet, hogy a ti cuccaitokat inkább te mosnád. Ez lenne a felnőtt viselkedés a részedről. Sokkal egészségesebb is (pszichésen)
Anyukám külön szokott mosni.
Külön mossa a farmer nadrágokat.Ha nincs tele a mosógép,akkor beteszi mellé az itthoni melegítő nadrágokat,felsőket.
Külön mos világos és sötétebb pólókat,ami engedheti a színét azt kézzel mossa.
És külön mossa a fehérneműket is (bugyi,zokni,melltartó,alsógatya).
4-en vagyunk,tehát nálunk ez kivitelezhető,hogy külön-külön mossunk,mert mindig van annyi szennyes.
15/L
Arra még nem gondoltál hogy az illatbeli különbség amiatt van, hogy te több mosószert és öblítőt használsz mint az anyós?
Én külön mosom a világosakat, külön a sötéteket, és külön a fehérneműt a törölközőkkel 60fokon. Viszont sötét bugyiból, zokniból nincs sok, így azokat a sötétekkel mosom eggyütt.
Mégis minden mosásnak ugyan olyan illata van.
Szerintem Te egy picit hisztis vagy. :D
En is utaltam mindent, ahogy anyosom csinalta, aztan kinottem belole. :D
Mondd meg anyosnak, hogy tegyen tobb oblitot a mosogepbe, amikor legkozelebb mos. (legalabb annyit, amennyit Te szoktal).
Hát igen, van ilyen nálunk is ez van a barátoméknál :D
Én is külön mosom a bugyikat 70fokon. Nálunk most az lesz, hogy ő költözik ide, ugye akkor én mosok, hát csak külön mosom már neki is, nem egybe :S Amugy ez engem is irritál, hogy egy anya hogy moshat mindent össze, volt úgy h barátom kedvenc ingje igy lett hipós, ami persze márkás volt, hát én sírtam, hogy tönkrement. Mondom nem igaz hogy anyukád ilyen felelőtlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!