Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogy mondjam el apukámnak,hogy...

Hogy mondjam el apukámnak,hogy megjött?

Figyelt kérdés
Sajnos ebben az esetben Anyukámra nem számíthatok és ráadásul egyedüli lány vagyok a családban.(3 fiú tesóm van és az apukám) Rendesen fel lettem világosítva az iskolának és a barátaimnak köszönhetően és mindig nagyon jó kapcsolatom volt az apukámmal, de most borzasztóan félek...

2021. jún. 4. 22:04
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
94%

Ne félj. Apukád is tisztában van vele, hogy ez előbb utóbb eljön. Semmi szégyellni való nincs ebben.

Mondd meg neki, hogy hivatalosan is nagylány lettél.

2021. jún. 4. 22:16
 2/17 anonim ***** válasza:
92%
Nem kell félni :) tudja mi az, és tudja, hogy örülni kell ilyenkor, mert egészséget jelent.
 3/17 anonim ***** válasza:
22%
Mármint miért kéne elmondanod neki? Nincs otthon betét vagy milyen segítség/kérdés miatt kell?
 4/17 anonim ***** válasza:
74%
"Szia apa, szeretnék mondani valamit. Szóval csak annyi, hogy már menstruálok."
2021. jún. 4. 22:17
 5/17 anonim ***** válasza:
88%

"Apa, megjött az első menstruációm, ezért szeretnék betétet/tampont/menstruációs kelyhet/görcsoldót kérni."

Ennyi.

2021. jún. 4. 22:20
 6/17 anonim ***** válasza:
90%
Ne félj tőle, ne legyél zavarba. Felnőttként ez olyan természetes, és valószínűleg várja is hogy ez elerkezzen. Tisztelni fog érte hogy megosztod vele.
2021. jún. 4. 22:46
 7/17 anonim ***** válasza:
6%

Jó, akkor elmondom még egyszer, hogy ezt NEM szokás elmondani. Anyának se nagyon, ettől az apás dologtól meg az Úr mentsen. Most miért akarod égetni magadat? Talán jobb kedve lesz ettől?o_O Fölösleges kellemetlenség, nem kell vallanod róla.

Nekem 8 éve jött meg és még ma is kicsit borzongva gondolok vissza arra, hogy anyám hogy sunnyoghatta el apámnak anno, hogy "hallod, te, nyunyókának képzeld,.." (ja, nevemet helyesítettem).

Szóval ja, ne csináljuk. A válasz sehogy, mert nem szokás.

2021. jún. 4. 23:15
 8/17 anonim ***** válasza:
93%

Nyilván mivel egyedüli lány a családban, nincs otthon betét. 10-12 évesek pedig nem tudnak maguknak venni, tehát valakinek el kell mondani.

Ez tényleg egy természetes dolog, nincs mit szégyellni rajta. A nők meg a tinilányok menstruálnak, ezt a szüleik is tudják. Nem kell semmi körítés, csak megkéred, hogy ezentúl eggyel több dolog legyen a bevásárlólistán.

2021. jún. 4. 23:28
 9/17 anonim ***** válasza:
93%

7-es, nem tudom, neked van-e lányod, de ha van, őszintén sajnálom szegényt. De tényleg, odaáll eléd szerencsétlen kislány 11-12 évesen, mert ki másra számíthatna ebben a témában, mint a saját anyukájára, te meg befogod a füled, elfordulsz, és közbeszólsz, hogy úristen, hallani sem akarom? Vagy hogy kell ezt elképzelni, szerinted hogy a normális?

Kérdező, nincs mitől félned. :) Ahogy előttem is írták már, a menstruáció jelzi, hogy egészségesen működik a tested, és ezt apukád is nagyon jól tudja, nem fog sem kiakadni, sem haragudni miatta. Mindenki tudja (a 7-es válaszolón kívül), hogy ez egy természetes folyamat, ami minden egészséges nőt érint, és semmi szégyellni való nincs benne. Csak állj elé és lazán mondd meg, mint bármi mást. :)

2021. jún. 4. 23:51
 10/17 anonim ***** válasza:
81%

Ne hallgass #7 (23:15)-re.

Nekem az ismeretségi körömben, mindenki elmondta otthon. Nekem elváltak a szüleim, de anya elmondta apának is (a tudtommal), akinek akkor megvolt már a mostani párja, aki szintén megtudta, és mondta ha valami van hozzá is fordulhatok. És igen, van amikor apukámtól kérek pl görcsoldót, amikor nála vagyok, vagy amikor családilag terves strandolást mondom neki, hogy most nekem nem lehet (most nem akarok elkalandozni, de mielőtt belémkötne valaki: ha nekem megvan, akkor az megvan, én nem tudok közben strandolni, uszodába menni, de kérdező, ne ijedj meg, ez teljesen egyéni és változó mindenkinél) és ebben semmi gáz. És nyugi, a felnőtteknek ez nem olyan ciki (általában) mint a fiatalabbaknak. (Ezt a saját bőrömön is tapasztalom felnőve :).) Emlékszem mennyire gáznak tartottam anno én is (7-8 éve), de az évek során ez enyhül. És nyugodtan mondd meg neki, hogy megjött, és vegyetek hozzá dolgokat (egy doboz görcsoldót akkor is ajánlok venni szükség esetére ha most nem fájt, de később lehet hogy hasznát veszed, de majd úgyis kitapasztalod :) ).

2021. jún. 5. 00:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!