Hogy mondjam el apukámnak,hogy megjött?
"Jó, akkor elmondom még egyszer, hogy ezt NEM szokás elmondani. Anyának se nagyon, ettől az apás dologtól meg az Úr mentsen. Most miért akarod égetni magadat?"
Hiába ismételgeted ugyanazt a butaságot, még nem lesz igazad. Mi ebben az égés? Ez normáliséknál egy természetes folyamat. Egy anyával vagy egy apával alap dolog, hogy meg lehet ezt osztani. Főleg, ameddig még ki kell tapasztalnia, hogy hányszor kell cserélnie a higiéniás terméket, melyik márka a legjobb, ha kell gyógyszer, akkor melyik a jó, hogyan tudja megoldani a fürdést, stb-stb.
Épp elég BAJ, hogy sok helyen még mindig tabusítva van ez a téma. Épp elég megterhelő tud lenni egy hónapban ez anélkül is, hogy állandóan azon görcsölne az ember, hogy "juj, mi lesz, ha rájönnek, mert meglátnak a táskámban egy betétet, vagy egy foltot a nadrágomon". Nem történik akkor semmi, ha tudnak róla, nem szakad le az ég, nem támad fel Sztálin.
Ráadásul egészségügyileg is káros, ha egy takargatni való, undorító dologként van kezelve a menstruáció. Egyrészt rombolja az ember önbecsülését, ha 4-7 napig "undorítóként" és "égőként" van kezelve. Ha nem beszélnek róla, hogy ki hogyan éli meg, akkor azt sem tudják meg, hogyha nem egészséges a ciklusa valakinek. Rengeteg nő azt hiszi, hogy természetes, ha az első két nap mozdulni sem tud, ha hány, ha megy a hasa, ha kapkodja a gyógyszert, mint a cukorkákat, ha nem tud tőle dolgozni vagy iskolába menni, ha elájul, mert a társadalom elmaradott részei azt üvöltik mindenhol a képükbe, hogy ERRŐL NEM SZABAD BESZÉLNI, CSAK ÖSSZESZORÍTOTT FOGGAL TŰRNI KELL. Minél többet, és minél csendesebben szenvedsz, annál nagyobb hős vagy.
Egy átlagos nő életében több, mint 600 napot menstruál összesen. Miért nem lehet minél komfortosabban eltölteni ezt a 600 napot a körülményekhez képest?
12: Ha már az agyadhoz nem juthatott el, legalább egy létező szervedet betalálta. :)Félsiker.
(Amúgy ráb@sztál a rózsaszínre, minden holmim fekete.)
Köszönöm a sok választ! Még tegnap este elmondtam (nagy nehezen) mikor csak ketten voltunk a konyhában...szerencsére jó kapcsolatot ápolok vele és kaptam egy ölelést majd a kezembe adta a telefont ,hogy hívjam fel mamám mert ő nincs tisztába mit kell ilyenkor tennie. Mikor készültem lefeküdni bejött a 2 bátyám és megöleltek (naná, hogy apu beavatta őket is 😅)
Mostmár sokkal jobban érzem magam , hogy nem kell titkolóznom és mégegyszer köszönöm!
Ezt jó hallani :) egy jó tanács: nyugodtan menj el vásárolni betétet, tampont, mert ez teljesen normális dolog. Csak azért írom, mert sok kamasz nem mer venni borotvát, betétet, ilyensmit a boltba, mert félnek a környezettől.
És a bátyáid is nagyon jól kezeltél a helyzetet :)
Apa, nagylány lettem. Ennyi volt.
Természetes, hogy elmondtam neki, mivel ő nevelt 13 éves korom óta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!