Fiatal, pár éve fogamzásgátlót szedő nőként inkább ne kérjem az Astra Zenecát, vagy nem lesz baj belőle?
A trombocitaszámod akkor biztos nézték, mielőtt felírták a gyógyszert, és remélhetőleg azóta is nyomon követik. Milyen volt legutóbb? Én kértem az Astrát 25 éves fogamzásgátlót szedő nőként. Félévente csináltatok labort, és konzultálunk a dokimmal, hogy kell-e változtatni a tablettán (eddig nem kelett). Fog.gátló előtt és alatt is teljesen normálisak az értékeim, nem volt a családban vérrög probléma, így én be mertem vállalni.
Oltás előtt és után szedtem Aspirin protectet, de inkább a saját megnyugtatásomra. Figyeltem magam, vannak-e vérrögre utaló tüneteim utána, nem voltak, egy hónapja oltottak.
Én Astrát kaptam 2 hete, fiatal lány vagyok, semmi bajom. Nekem pont a Pfizer nem volt szimpi, mert több ismerősnek lett baja tőle, féloldali bénulás meg hasonlók, viszont Astrát kapott ismerősöknek semmi baja nem lett.
Én alapból pont a mellékhatások miatt nem szedek tabit, volt már barátnőim között lány, aki stroke-ot kapott tőle, de ha szednék, nem az Astrát adatnám be. Nagyon kicsi az esély a vérrögre, kb mint arra, hogy beléd csapjon a villám, de azért én nem merném kihívni magam ellen a sorsot :D Viszont sok tabit szedő nő kapott ilyet és semmi bajuk, szóval lehet csak én vagyok túl parázós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!