Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Úgy érzem, hogy feleslegesen...

Úgy érzem, hogy feleslegesen menstruálok, pedig tudom, hogy nincs így. Mit tehetnék az ellen, hogy ne érezzem így?

Figyelt kérdés

Szóval 20 éves vagyok, és nem szeretnék gyereket, mert nekem a karrierem az első, az Eötvös Lóránt Tudományi Egyetemen tanulok már 2 éve. A másik, nem szeretném, hogy a terhesség “tönkretegye” a testemet kívülről, belülről. Úgy érzem, hogy teljesen feleslegesen menstruálok, mert minek? Úgysem lesz gyerekem, ez már biztos. A testemnek ez csak egy + teher, hogy erre az egészre figyelnie kell, persze tudom, hogy ez így van rendjén és természetes, de mégis. Milyen módszer van, hogy ne legyen menstruációm? Ha jól tudom, az elköttetéshez Magyarországon kell min. 3 gyerek. Ezen kívűl mi van még?

Előre is köszönöm szépen! :-)

2021. febr. 22. 13:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

20 évesen még sémi sem biztos.

Van olyan fogamzásgátló injekció ami leállítja teljesen a ciklust is. Ismerősöm ilyet kap.

2021. febr. 22. 13:49
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

1. Nem tudom hallottál-e róla, de a rendszeres ciklussal járó hormonváltozások kifejezetten védelmet nyújtanak jó pár dolog ellen. Nem véletlen, hogy menopausa után megnő az infarktus, csontritkulás kockázata....

2. Ha nem akarsz menstruálni, akkor

A) Szedjél hosszú szedés ciklusú fogamzásgátló tablettát, ami mellett csak 3 havonta van vérzés.

B) tetess fel hormontartalmú minispirált, ami mellett általában teljesen megszűnik a menzesz.

2021. febr. 22. 13:53
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

ELTE-n tanulsz és ilyet kérdezel?

Ez a veszélyes, nem a Covid.

2021. febr. 22. 14:03
 4/14 anonim ***** válasza:
84%

Okééé, akkor kezdjünk el válaszolni normálisan.

Szóóóval... a halál f@szát se érdekli, hogy hol tanulsz :)) mindig megmosolygom, amikor kezdik dobálni egyetemek neveit, mert azt hiszik attól lesznek értékesek és akkor jellemezhetik magukat, hogyha elmondják tanulmányuk helyszínét.

Másfelől, a gyerek kérdés még ráér. Attól, hogy most nem akarsz, lehet később fogsz. Ez nem pillanatnyi döntéseken múlik és bármikor változhat. Erre aludj még 5-10 évet, és az akkori pároddal is beszéld meg. Nem egy helyzet van amikor változik az ember ezen kérdésköri véleménye.

Persze azt is elfogadom, hogyha nem akarsz, de akkor pedig a problémád megoldásán kell dolgozz.

Ilyen lehet mondjuk a Seasonique fogamzásgátló, aminél csak 3 havonta vérzel, és kvázi lecsökken a szenvedésed tárgya... lehet mellékhatásokkal.

Vagy mint előttem is írták, injekció.

Erre gyakorlatilag csak hormonális megoldások léteznek, szóval remélem nem akarsz majd "valami természetes gyógymódot".

2021. febr. 22. 14:13
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha tényleg az Eötvös "LÓRÁNT" "TUDOMÁNYI" Egyetemen tanulsz, akkor javaslom, tanulj még egy kicsit, legalább annyit, hogy a suli nevét le tudd írni. Merthogy az helyesen "Eötvös Loránd Tudományegyetem". És abszolút támogatom, hogy ne legyen gyereked, mert ezek szerint még abban sem vagy jó, amiben szerinted igen. Mondjuk amit leírtál, az is megér egy misét, képzeld el, száz más okból is menstruálsz, nem csak azért, hogy gyereket szülhess.

Üdv, egy kétgyermekes anyuka, aki ugyan csak a Pannon Egyetemen végzett (és véletlenül sem a Veszprémi Pannóniai Egyetemen, vagy hasonlón), de legalább le tudja írni még 11 évvel a diplomaosztója után is.

2021. febr. 22. 14:23
 6/14 Derjaderja ***** válasza:
100%
Az "elköttetés" meg a menstruáció nem függ össze.
2021. febr. 22. 14:27
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Az elkottetestol nem szunik meg a menstruacio. Sztem meg van par szak amit elvegezhetnel... Mondjuk kezdetnek az alt.isk. 8.oszt biosz targyat.
2021. febr. 22. 14:27
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha te egyetemen tanulsz, akkor én agysebész vagyok! 😂

3 gyerekem van, elkötöttek és momentán menstruálok. De ki érti ezt?!?

2021. febr. 22. 14:32
 9/14 A kérdező kommentje:
na lol ugye visszairni nem mertek😮micsoda veletlen
2021. febr. 22. 14:40
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
A privát üzenetidre kellene válaszolni? En még le is tiltottalak királylány. ;)
2021. febr. 22. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!