Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Nagyon izgulok a nőgyógyászati...

Nagyon izgulok a nőgyógyászati vizsgálat miatt, mit csináljak?

Figyelt kérdés

23 éves lány vagyok, és az elmúlt 1 évben elég sokat híztam... 2 hónapja mar odafigyelek, lement rólam néhány kilo, de természetesen meg messze van a vege... illetve az egészséges eletmodnak nincs vége, tudom, de a régi súlyom visszaszerzesere ertem.

Nos, holnap nőgyógyászhoz megyek, immár a negyedik új orvoshoz, mert eddig sikerült mindig olyan dokit kifognom, aki lekelezo es bántó stilusban tett megjegyzést a sulyomra (mindig is ducibb voltam, most az elmúlt 1 évben viszont ugye több jott fel, ahogy írtam is)...

Nem adom fel, kerestem egy negyedik orvost, hátha ezúttal nem ér megalaztatas.

Viszont rettenetesen izgulok, hogy ő is be fog szólni. Ilyenkor megvedhetem magam? Nincs energiam egyszerűen újra és újra ezt atelni, de orvoshoz meg muszaj mennem...

Van valami tippetek, tanácsotok, hogyan küzdjem ezt le?

2021. jan. 28. 21:15
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
91%
Dietetikusnal voltál?
2021. jan. 28. 22:26
 22/34 A kérdező kommentje:

Budapesten volt mind a 3 orvos.

Dietetkusnal nem jártam még.

2021. jan. 28. 22:30
 23/34 anonim ***** válasza:
93%

22#

Pedig azt is kene.

Nogyogyasz, endokrinologus, es a leletekkel dietetikus.

2021. jan. 28. 22:32
 24/34 anonim ***** válasza:
91%
Gondolj arra, hogy az orvosnak feladata, hogy beszéljen ilyen dolgokról. Én kétszer voltam orvosnál mostanában, mérték a súlyomat, pedig nincs feleslegem. Ez csak egy dolog, dohányzásra, alkoholfogyasztásra is reagálnak. Inkább legyen az orvos pontos, mint felületes és ne mondjon el mindent.
2021. jan. 28. 22:40
 25/34 anonim ***** válasza:
75%
Az egész egy rossz berögződés, egy ördögi kör. Az elhízott magyar emberek elmennek dokihoz, hogy biztos a pajzsmiriggyel van baj. Miközben a legtöbb egészségtelenül táplálkozik és nem mozog. De egyszerűbb lenne a pajzsmirigyre fogni a saját lustaságukat. És ezt unják az orvosok. De nem kéne unniuk. Amúgy a háziorvostól kérj beutalót endokrinológiára, bár most a covid idején nem tudom, hogy megy ez a rendszer...
2021. jan. 28. 22:45
 26/34 anonim ***** válasza:
86%
Nem, az a rossz berögződés, hogy nagyon sok orvos paraszt, nem foglalkozik a problémáddal és könnyen ráfogja, hogy “á ez csak azért van, mert kövér vagy”. Én is több orvost végigjártam mire kiderült, hogy pajzsmirigy alulműködésem és inzulinrezisztenciám van. A háziorvosomnál voltam először, aki rávágta “jajj nekem is van egy kis pocakom, nem kellene annyit zabálnunk, mi”... (ő ugyanúgy azt mondta apámnak, hogy biztosan csak melegtől érzi magát rosszul, aztán kiderült szívinfarktusa volt...). Az egyik endokrinológus pedig konkrétan megkérdezte, hogy mégis minek vagyok itt, ha még nem akarok gyereket vállalni, mert szerinte ezzel addig nem érdemes foglalkozni... én meg ott álltam, hogy baszki meghíztam, hullik a hajam, olyan a szőröm mint a jetinek, mégis miért ne lennék itt. Mindenkinek joga van arra, hogy kivizsgáltassák magukat és normális ellátásban részesüljenek. A legtöbb ember pedig nem kifogást keres, hanem megoldást és ehhez az is kell, hogy egyáltalán kiderüljön, hogy van-e bármi egészségügyi problémád, amire külön oda kellene figyelni.
2021. febr. 12. 10:19
 27/34 anonim ***** válasza:
67%
#26 De az elhízás számos egészségügyi problémának a gyökere, szóval tényleg azért vannak mert kövér az illető.
2021. febr. 12. 10:35
 28/34 anonim ***** válasza:
100%
27-es Az a baj, hogy mindenre azt mondják, mert ez egyszerűbb és közben nem foglalkoznak veled. Persze, lehetséges, hogy egy egészségügyi probléma hátterében az elhízás is közrejátszik vagy az a gyökere. De nem mindenben és egyáltalán nem biztos, hogy más problémája nincs az illetőnek! Ha mindenre ráhúzzák, hogy “mert maga kövér” és még ki sem vizsgáljak, akkor rengeteg mindenre nem is derülhet fény, nem kezelik az esetleges problémákat és ez igenis gond.
2021. febr. 12. 10:40
 29/34 anonim ***** válasza:
100%
#28 Ez igaz!
2021. febr. 12. 10:55
 30/34 anonim ***** válasza:
65%
Igen csak általában a probléma nagy része megszűnne ha normális súlya lenne az illetőnek, ezért mondja azt az orvos h először tessék lefogyni és ami attól nem oldódik meg azt lehet kezelni...
2021. febr. 12. 19:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!