Nagyon izgulok a nőgyógyászati vizsgálat miatt, mit csináljak?
23 éves lány vagyok, és az elmúlt 1 évben elég sokat híztam... 2 hónapja mar odafigyelek, lement rólam néhány kilo, de természetesen meg messze van a vege... illetve az egészséges eletmodnak nincs vége, tudom, de a régi súlyom visszaszerzesere ertem.
Nos, holnap nőgyógyászhoz megyek, immár a negyedik új orvoshoz, mert eddig sikerült mindig olyan dokit kifognom, aki lekelezo es bántó stilusban tett megjegyzést a sulyomra (mindig is ducibb voltam, most az elmúlt 1 évben viszont ugye több jott fel, ahogy írtam is)...
Nem adom fel, kerestem egy negyedik orvost, hátha ezúttal nem ér megalaztatas.
Viszont rettenetesen izgulok, hogy ő is be fog szólni. Ilyenkor megvedhetem magam? Nincs energiam egyszerűen újra és újra ezt atelni, de orvoshoz meg muszaj mennem...
Van valami tippetek, tanácsotok, hogyan küzdjem ezt le?
Igen, vissza szólhatsz. Fel is állhatsz, eljöhetsz. Bár ugyanúgy fizetned kell a konzultálási díjat.
Másrészről, nálunk sztk-ban van vagy 6 nőgyógyász, mindegyiknél voltam már, senki nem tett soha megjegyzést az alkatomra.
Az szerintem nem bunkóság, hogy mint orvos, egy 90 kilós nőnek fogyókúrát, egy 40 kilósnak meg hízót javasol. Orvos. Nem a hurkáid miatt aggódik, hanem a hormonrendszeredért.
Az elso folyamatosan azt hajtogatta meg 18 éves koromban, hogy így nehezebb lesz teherbe esnem, allandoan ezzel volt elfoglalva... 18 evesen megis miert akartam volna teherbe esni? Persze, ő hosszutavon ertette, de eleg lett volna 1x is elmondani, akkor meg nem is zavart volna.
A második semmilyen vizsgálatra nem akart beutalni, mondván, csak az a bajom, h nem fogyok le, es igy nem fog fogamzasgatlot sem irni, ne is almodjak rola.
A harmadikat lehet, hogy tenyleg tulreagaltam, elismerem, ő azt mondta, hogyha nem lennek kover (pedig akkor még nem is volt rajtam ez a plusz, ami most), nem lenne ennyi bajom sem (ciszta, akkoriban derült ki, h hpv-m is van)... lehet, hogy ezek nem nagy dolgok, van benne ráció, hogy tulreagaltam, de azert mentem, mert problemam volt, nem azért, hogy állandóan a kioktatast hallgassam.
Termeszetesen, mint irtam, ha 1x hangzott volna el vsak, mint jotanacs az elso orvostól, nem hagytam volna ott, de minden alkalommal ezt szajkozta
"kioktatast hallgassam."
Az hogy elmondják mit kellene csinálni, nem kioktatás. 18 éves öt éve voltál, és már akkor is elmondta a doktor, hogy fogynod kéne, ergo nem 10 kiló túlsúly volt rajtad. Most itt vagy 5 évvel később, és annak ellenére, hogy igaza van az orvosoknak, hogy a túlsúly súlyosbíthatja, netán okozhatja is a gondjaidat, te azzal próbálod meg lezárni, hogy "csak piszkálnak". Igen, piszkálnak, mert 5 év alatt nem jutottál el odáig, PROBLÉMÁK mellett sem, hogy hallgass rájuk. Így nyilván nem tud rajtad a kövi doki sem segíteni.
Annyit tehetsz, hogy megmondod neki, ha felhozza a súlyodat, hogy:
nem rég kezdted a fogyókúrát, xy kilót szeretnél leadni, mit várhatunk ettől a későbbiekben, mit lehet addig tenni?
Tehat teljesen jogos volt, hogy SEMMILYEN vizsgálatra nem volt hajlandó beutalni a túlsúly miatt?
Holott EN magam kértem, hátha pajzsmirigy problémám van, es ezért van rajtam a plusz.
De, 5 évvel ezelőtt 10, sot, annyi plusz sem volt rajtam.
Nem kellett volna kiirnom a kérdést. Aki normálisan valaszolt, koszonom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!