Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Menstruáció alatt végbél...

Menstruáció alatt végbél fájdalom?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Harmadszor figyelem meg hogy szokatlan, éles fájdalmat érzek végbél tájon menstruáció alatt. Ahogy a vérzés elmúlik, a fájdalom is, mintha nem is lett volna.

Voltam nőgyógyásznál, mert több más tünetem is volt (émelygés, hányinger, erős görcsök). Rákérdeztem, és bár szerinte nem endometriózis, elküldött laborra megnézetni. Sajnos kb egy hónapot mondtak, mire az eredmény megjön..

Addig is szeretnék véleményt kérni, mi lehet ez, illetve van-e valaki hasonló cipőben. Meglepett hogy az orvos szinte biztosra mondta hogy nem endometriozis mert elég sok tünet stimmel...

Mi más okozhat ilyen tüneteket?

2020. okt. 20. 22:06
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Nálunk sajnos más féle védekezés nem jatszik.

Egyébként gyógyszer előtt borzalmasan rendszertelen volt a menstruaciom, ez egy plusz ok volt hogy elkezdjem szedni.

Ha abba kell hagynom orvosi utasításra, nyilván megteszem, de “elvileg” amit most vizsgálunk nem befolyásolja a gyógyszer. Aztán majd kiderül.. de egyelőre nem mondta az orvos, hogy el kéne hagyni.

2020. okt. 21. 15:04
 12/18 anonim ***** válasza:
19%

Még egyszer mondom:

A ca-125 nem alkalmas annak megállapítására, hogy van-e endometriosisod vagy nincs.

Az UH pedig jellemzően csak a petefészekben lévő csokoládécisztát "látja", ha egyéb helyen van endometriosis (hashártyán, beleken, szalagokon stb), azt jellemzően nem látja az orvos.

Ennyi alapján akar lehet endometriosisod is, de ezt csak laparoszkópia után lehet kimondani vagy elvetni. Szóval gondold meg, hogy szeretnél-e egyy invazív beavatkozást vagy tűröd tovább tüneti kezelés mellett.

2020. okt. 22. 11:43
 13/18 A kérdező kommentje:

Elsőre is megértettem, de köszi.

Én csak azt írtam le, hogy nekem mit mondott az orvosom.

Mindenesetre majd ha megyek vissza, meglátom mit javasol, legfeljebb elmegyek egy másik orvoshoz, ha úgy érzem hogy annyira nincs toppon ezen a téren.

Nyilvánvaló, hogy nem biztos hogy endometriozisrol van szó de ha pl kimondaná, vagy kapnék egy erős javaslatot laparoszkópiára, valószínű megcsináltatnám, hiszen ha jól tudom előbb utóbb meddőséghez is vezethet az endo, odáig pedig nem szeretnék eljutni.

2020. okt. 22. 17:46
 14/18 anonim ***** válasza:
91%
Ezek a tünetek voltak nálam is,egyre erősebbek lettek. És bizony endó volt. Most vagyok a második műtét előtt. 7 év után kiújult.
2020. okt. 22. 21:03
 15/18 A kérdező kommentje:

Nagyon sajnálom 😞

Megkerdezhetem hogy neked hogy vették észre? Csak a laparoszkópia során, esetleg több orvost is megjártál?

Az én orvosom eléggé kizárja az endo lehetőségét, de én erre gyanakszom.

2020. okt. 22. 22:18
 16/18 anonim ***** válasza:
Egy orvosnál voltam, azóta csak hozzá járok. Nekem akkor konkrétan megmentette a petefészkeim, nagyok voltak a ciszták, igy nekem uh-n hamar kiderült, akkor volt még a beleimen. Most egyik petefészkemben látott cisztát, de a hólyagom nagyon fáj, igy gondoljuk ott is lesz.. De az már a laparnál fog kiderülni
2020. okt. 22. 22:25
 17/18 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen és kitartást! Nagyon alattomos egy dolog ez :(
2020. okt. 22. 23:11
 18/18 anonim ***** válasza:
93%
Köszönöm, neked is kitartàst, és ne hagyd magad leràzni. :)
2020. okt. 23. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!