Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Menstruációkor ha egy icipicit...

Menstruációkor ha egy icipicit is foltos a lepedőtök, vagy törölköző, rögtön cserélitek?

Figyelt kérdés
Nálam néha éjjel elcsúszik a betét (tampont nem bírok használni) és egy nagyon picit esetleg valami kenődés látszik a lepedőn. Vagy ha megtörölközök, és ugye akkor nincs ott betét, de tényleg csak egy kicsit. Van, hogy többször is történik ilyen egy menstruáció alatt. Ti ilyenkor - legyen éjszaka, vagy nappal - rögtön, a legkisebb, 1cms folt miatt is rohantok lepedőt/törölközőt mosni, vagy nem csináltok ügyet abból, hogy a lepedő a takaró alatt egy helyen picit olyan lett? A barátommal most tervezünk összeköltözni, és nagyon parázok ettől, én ugyanis nem szoktam egy 1cm folt miatt lecserélni a lepedőt, hogy másnap este ugyanolyan legyen. Nyilván nem nagy ronda vérfoltokról van szó, az más eset, az rögtön cserélendő. De bizonytalan vagyok. Egyedülállóként ez nem volt probléma, ki hogy oldja meg ezt?

2020. aug. 19. 03:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
54%

Nem mondanám magam képmutatónak, csak mert a véres ágyneműt (hiába ici-pici folt) mocskosnak nevezem. Igen, tudom, hogy természetes folyamat, és meg is becsülőm a nőiségem. Épp ezért tettem a mocskos szót idéző jelbe, mert ezt nem az a fajta koszhoz kategorizálnám, mintha valaki ráöntené a szemetest az ágyamra... inkább csak picit tisztátlanság.

Lehet így nem jön át mit akarok mondani, de a lényeg, hogy nem, nem pszichésen izgulok rá erre, és nem undorodok a vértől (ellenben attól igen, ha valaki a szemetest az ágyamra önti igen).

Ha mindenképp azt kell mondani, hogy az én fejembe van baj, akkor két dolog van amire ebben a szituációban ráizgulok: egyik a rend, másik az álom.

Nagyon szeretem a rendet, naponta sepregetek, estére nekem tabu, hogyha mosatlan edény marad, illetve az ágyneműt is eleve gyakran cserélem. No, nem egy Monica Geller szint vagyok, de imádom a tisztaságot, és az, hogy most betegyek egy mosást a lepedő miatt nekem nem probléma. Sőt, ha már beteszem (természetesen előtte leáztatom róla a vért), akkor beteszem az egész ágyneműt, és frissen mosott ágyba tudok este befeküdni.

Másik... Én rossz alvó vagyok, igenis nagyon zavarna, ha tudnám, hogy van egy pici vérecske ott. Mint a borsószem királykisasszony meséje.

2020. aug. 20. 06:30
 12/19 anonim ***** válasza:
85%
Éjjel nem keresem zseblámpával a foltot a lepedőn, illetve nem rángatnám ki a párom alól a lepedőt. De én nem szoktam átázni. Egyszer fordult elő, hogy előbb keztem el vérezni, minthogy a hasam fáj (arra rögtön felkelek) és reggel véres lett a lepedő. Természetesen rögtön mostam, mivel ha beleszárad a vér, annál nehezebben jön ki! A másik meg, ha a matrac olyan lesz, azt ki se tudom mosni normálisan! Jah és azóta ott a nyoma a takarómon, mert ki sem jött normálisan, a huzat alatt megfogta. Azok, akik rögtön kimossák, talán ezt akarják elkerülni... szerintem érthető. Szóval én úgy vagyok vele, hogy amint lehetőség van rá, akkor tenném is bele lavórba. Átázósoknak meg ajánlatos matracvédőt használni, mert kicsit drága dolog havonta új matracot venni.
2020. aug. 20. 11:34
 13/19 anonim ***** válasza:
37%

Nem írok litaniat, nem mentegetozok, de az a pici folt is beszárad egy hét alatt.

Szerintemeg igénytelenség, a verpettyes lepedore másnap rafekudni,

Itt van por, a szekrenyen, mindenhol kutya macska szőr,hiába porazivozok a hét minden napján.

Sőt macskaim velem egy ágyban.

Nem azért,mert jaj mit mondanak, hanem mert gusztustalannak tartom.

2020. aug. 20. 13:50
 14/19 anonim ***** válasza:
62%
A törölközővel utána tovább törölközök miután megtörölgettem azonnal hideg vízzel megdörzsölöm, akkor kijön belőle, és felakasztom hogy megszáradjon és másnap azt használom ( csak azt a rész vizezem be ahol olyan) a lepedőt pedig igen, mert ha nem szedem le azonnal reggel ( ugye ki tudja mióta van már ott) akkor nem fog kijönni a folt.
2020. aug. 20. 19:22
 15/19 anonim ***** válasza:
17%
Utolsóelőtti: LOOOL mindenhol kutya macska szőr, de a vérpettyes lepedővel van bajod, nem a retkes undormány állataiddal, akikkel egy ágyban alszol...igaza van a kérdezőnek, képmutatás csimborasszó. Inkább dolgozz magadon, már bocs, de ha a macskáddal alszol, antropomorfizálod, és mindeközben egy emberi vérpettyet tartasz igénytelennek, huh, ilyenektől mentsen az ég mindenkit.
2020. aug. 21. 01:46
 16/19 anonim ***** válasza:
29%

Nem szoktam. Ritkán hagyok foltot (intimkehely, betét, bugyi és a nadrág felfogja ha baj van), de ha véres lesz akkor inkább megvárom, amig nem végzek a mensivel. Nem alszok mással (17L) hogy esetleg zavarjon valakit illetve reggelente fürdök.

A törcsim se lesz olyan, mert van külön mensi törcsim (pici kéztörlő törcsi), amit berakok a lábam közé így nyugodtan törülközök .

2020. aug. 21. 06:07
 17/19 anonim ***** válasza:
43%
Nem szoktam mivel nem lesz olyan a lepedő,nagam alá rakok egy sötét színű törölközőt amit csak erre az alkalomra használok.A törölköző se szokott olyan lenni mivel akkor egy fekete kis kéztörlőt használok oda.
2020. aug. 21. 15:46
 18/19 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező, ne parázz ilyeneken, nő vagy, menstruálsz, foltos lesz, kimosod, de ne rendeld alá ennek az életedet. Természetes dolog, csak a mi "kultúránk" ilyen álságos, szutykosan járnak, befekszenek az ágyba zuhany, fürdés nélkül, de jááj mikrofolt, jááj igénytelen. Komolyan, kit érdekel, hogy egy lepedő nem makulátlan? Ha jóillatú, egyébként tisztán van tartva, egy pötty miatt felesleges mosni, azt a pár napot kibírja.

Be kell áztatni először, nemmeleg vízbe, eddig mindig kivette a többnapos foltokat is.

2020. aug. 22. 05:06
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a többieknek is, érdekes, amit írtál kedves legutolsó válaszoló. Valóban sokan retkesen mennek aludni, blöee.
2020. aug. 24. 03:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!