Menstruációkor ha egy icipicit is foltos a lepedőtök, vagy törölköző, rögtön cserélitek?
Nem mondanám magam képmutatónak, csak mert a véres ágyneműt (hiába ici-pici folt) mocskosnak nevezem. Igen, tudom, hogy természetes folyamat, és meg is becsülőm a nőiségem. Épp ezért tettem a mocskos szót idéző jelbe, mert ezt nem az a fajta koszhoz kategorizálnám, mintha valaki ráöntené a szemetest az ágyamra... inkább csak picit tisztátlanság.
Lehet így nem jön át mit akarok mondani, de a lényeg, hogy nem, nem pszichésen izgulok rá erre, és nem undorodok a vértől (ellenben attól igen, ha valaki a szemetest az ágyamra önti igen).
Ha mindenképp azt kell mondani, hogy az én fejembe van baj, akkor két dolog van amire ebben a szituációban ráizgulok: egyik a rend, másik az álom.
Nagyon szeretem a rendet, naponta sepregetek, estére nekem tabu, hogyha mosatlan edény marad, illetve az ágyneműt is eleve gyakran cserélem. No, nem egy Monica Geller szint vagyok, de imádom a tisztaságot, és az, hogy most betegyek egy mosást a lepedő miatt nekem nem probléma. Sőt, ha már beteszem (természetesen előtte leáztatom róla a vért), akkor beteszem az egész ágyneműt, és frissen mosott ágyba tudok este befeküdni.
Másik... Én rossz alvó vagyok, igenis nagyon zavarna, ha tudnám, hogy van egy pici vérecske ott. Mint a borsószem királykisasszony meséje.
Nem írok litaniat, nem mentegetozok, de az a pici folt is beszárad egy hét alatt.
Szerintemeg igénytelenség, a verpettyes lepedore másnap rafekudni,
Itt van por, a szekrenyen, mindenhol kutya macska szőr,hiába porazivozok a hét minden napján.
Sőt macskaim velem egy ágyban.
Nem azért,mert jaj mit mondanak, hanem mert gusztustalannak tartom.
Nem szoktam. Ritkán hagyok foltot (intimkehely, betét, bugyi és a nadrág felfogja ha baj van), de ha véres lesz akkor inkább megvárom, amig nem végzek a mensivel. Nem alszok mással (17L) hogy esetleg zavarjon valakit illetve reggelente fürdök.
A törcsim se lesz olyan, mert van külön mensi törcsim (pici kéztörlő törcsi), amit berakok a lábam közé így nyugodtan törülközök .
Kérdező, ne parázz ilyeneken, nő vagy, menstruálsz, foltos lesz, kimosod, de ne rendeld alá ennek az életedet. Természetes dolog, csak a mi "kultúránk" ilyen álságos, szutykosan járnak, befekszenek az ágyba zuhany, fürdés nélkül, de jááj mikrofolt, jááj igénytelen. Komolyan, kit érdekel, hogy egy lepedő nem makulátlan? Ha jóillatú, egyébként tisztán van tartva, egy pötty miatt felesleges mosni, azt a pár napot kibírja.
Be kell áztatni először, nemmeleg vízbe, eddig mindig kivette a többnapos foltokat is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!