Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Van még olyan felnőtt nő aki...

Van még olyan felnőtt nő aki betétet használ és nem tampont?

Figyelt kérdés

32 éves vagyok és kizárólag betétet használok. Többször is kísérleteztem a tamponnal, de idegenkedek tőle, kellemetlen, alig tudom kihúzni, egész nap attól rettegek hogy nem áztam-e át. A betét esetében könnyen ellenőrizni tudom hogy mennyi van benne, mikor érdemes cserélni, a tamponnál ez nem lehetséges.

És alapból azt a gondolatot nehezen viselem hogy valami idegen tárgy legyen bennem egész nap.

Akárki akivel beszéltem erről, azt mondja hogy aki betétet hord az igénytelen, meg az nem higiénikus, és hogy csak szűz tiniknek való.

Úgy érzem hogy egyedül vagyok ezzel.

2020. aug. 11. 10:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
persze, bizonyos esetekben előnyös a betét, pl. pisilésnél nem kell törölgetni hiszen úgyis nedves lent az ember, azt a kevés pisit ami ott maradt elbírja. Így kevesebb wc papír/zsebkendő fogy, nyilvános pisilésnél nem kell eldobálni, stb.
2020. aug. 11. 14:18
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
#11 Nagyon remélem, hogy férfi vagy, aki ezt csak hallotta, és nem egy nő, aki rendszeresen így is csinálja...
2020. aug. 11. 15:05
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
12, persze hogy férfi, erre veri, vagy nem tudom mit csinál, már régóta.
2020. aug. 11. 17:28
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

11-es :D besírtam a válaszodon..:D Ugye ez most nem volt komoly? :D

amúgy én 34 vagyok és szintén higiénikusabbnak tartom a betétet, arról nem is beszélve, hogy a tamponcsere nem mindig megoldható higiénikus környezetben..Nekem pl .olyan munkahelyem van, hogy sietve , kapkodva kell a mosdóra menni és nincs időm agyonfertőtlenítgetni a kezem meg 5 percig mosni előtte, szóval nekem százszor higiénikusabb a betét.

(már bocsánat, nyilván akkor is mosok kezet, de pl én krémekkel dolgozom és pl én ha tampont kell cserélni akkor előtte legalább 5-6 percig szeretek vacakolni a protokoll szerinti kézmosással , plusz fertőtlenítéssel, hogy biztosan tiszta legyen a kezem).

Vagy egy erdőben, idegen helyen stb ahol nincs kézfertőtenítő meg folyékony szappan ott pl hogy oldják meg a tamponosok?

Szerintem nekik gyakrabban van ilyen-olyan gondjuk , fertőzésük mint a betéteseknek.

Illetve még hallgasd meg Krinston Andrea véleményét a tamponhasználatról.

Egészségesebb a betét.

A tölcséren már én is gondolkoztam, hogy kipróbálom..:)

2020. aug. 11. 17:31
 15/16 anonim ***** válasza:
Én használom mindkettőt, a betéttel sincs semmi bajom, még azt is elismerem, hogy lehet egészségesebb, mint a tampon. De azért a tampon sokkal kényelmesebb és tisztább nekem, pedig még erős vérzésem sincs.
2020. aug. 11. 17:31
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Én is betétet haszálok 30 N

A tampon sok gondot okozhat. A fertőzésveszély is nagyobb.

2020. aug. 13. 11:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!