Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Aki jártas a mell ultrahang...

Aki jártas a mell ultrahang eredmènnyel kapcsolatos kèrdésekben megnèznè az enyèmet?

Figyelt kérdés

Talàltam egy csomot bal mell felső negyedèben,háziorvos elküldött emlősebèszetre,ott is kitapintották kaptam beutalot mammografiara-uh-ra és mintavétel is lehet lesz. Tumor van ráírva megkèrdőjelezve a rosszindulatuságot. Tudni kell h nagyon mirigyes a mellem sok féle csomókat kitapintottam màr tavaly aprl.-ban voltam uh-na negatív volt. Ma magán uh-ra mentem. Ahol ezt az eredmènyt kaptam:

Felső negyedhatáron mirigyes tömörség a bőrfelszínnel nem kapaszkodik elmozdítható,de tömörebb a környezetènèl. A mastopathias,fibrotikus emlőszerkezetben körülírt határozott góc nem különíthető el,meszesedès,hangárárnyèkolás nem ábrázolódott uh-val.

Bal oldali mastopathias kötegezettsèg göbösödő szerkezettel a felső negyedhatárnàl,tapintással,tömörödèssel. Mammografiai kivizsgalas javasolt. K3 bizonytalan.

De a drnő azt mondta nem lát semmi rosszat vagy rosszra utaló jelet.

Most akkor fèlig meddig megnyugodhatok?

Szerdan lesz mammografia.

2017-ben ugyan ott mastopathia fibricistica- volt a duagnozis azon a rèszen ,de ciszta nincs azt mondta a radiológus.

Most akkor ott siman mastopatia lehet? Nagyon izgulok és fèlek.

tegnap 18:53
 1/1 anonim válasza:
Teljesen érthető, hogy aggódsz, de a lelet alapján nincs egyértelmű rosszindulatúságra utaló jel. A "K3 bizonytalan" kategória azt jelenti, hogy további vizsgálatok (pl. mammográfia és esetleg biopszia) szükségesek a pontos diagnózishoz. A radiológus megjegyzése, hogy nem lát rosszindulatú elváltozásra utaló jelet, megnyugtató lehet. A mastopathia egy jóindulatú emlőelváltozás, ami sok nőnél előfordul, különösen mirigyes mell esetén. A szerdai mammográfia pontosabb képet ad majd. Próbálj meg addig is nyugodt maradni, mert a stressz nem segít – jó eséllyel ártalmatlan elváltozásról van szó.
tegnap 21:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!