Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Valóban létezik olyan erős...

Valóban létezik olyan erős menstruációs görcs, amitől az ember két napig munkaképtelen?

Figyelt kérdés
Három hónapja dolgozik nálam egy fiatal nő, és eddig minden hónapban kért 2 szabadnapot azokon a napokon, mondván, hogy nem tud olyankor dolgozni. Ülő munkát végez egy irodában heti 40órát, fizikailag abszolút nem megterhelő. A barátnőm szerint ilyen nem létezik, egyszerűen csak nem akar dolgozni. Az is gyanús, hogy eddig mindhárom alkalommal hétköznapra esett, hétvégén mikor amúgyis szabad lenne nem fordúlt elő.

2020. júl. 30. 22:02
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
98%
Inkább a munkahelyi pletykafészeknek nézném.
2020. júl. 30. 22:48
 22/37 anonim ***** válasza:
92%

21 Detto, de nem akarom megkerdojelezni, hogy o a fonok, csak kicsit olyan erzete van igy a dolognak, mintha most kerult volna ki a gimibol a srac es aputol kapott volna egy vallalkozast, hogy na tessek, tied, vezesd, o meg nem tanult meg meg donteseket hozni, egyelore csak hisztizni tud :D

Kerdezo, kirakhatod a lanyt, ha nem tetszik. Mas kerdes, hogy szerintem kicsit embertelen a hozzaallasod, de merlegeld, hogy valoban kart okoz-e neked, vagy csak pici kellemetlenseget. En alkalmazo felkent bevallalnam azt a havi 1-2 nap plusz melot HA a honap tobbi napjan jol teljesit az illeto. Ha nem kifejezetten, ugy gondolnam, hogy talalok olyat, aki jobban ert a munkahoz, akkor nem.

2020. júl. 30. 22:52
 23/37 A kérdező kommentje:
Lehet rosszindulatúnak tűnök, de kérlek próbáljátok az én szemszögemből is nézni. Én minden hónapban teljesítettem a szerződésben szereplő kötelezettségem. A hiányzásai ellenére maradéktalanul megkapta a fizetését. Ennek ellenére havi kb 18 órát hiánzik, amit én pótolok be helyette. Télen meg szoktunk állni 2 hétre, ha ilyen iramban használja emészti fel a szabadságát, akkor év végére ő fog tartozni nekem. Van kolléga aki az utóbbi 2évben egy hetet hiányzott, amikor meghalt az édesapja. A morált is rombolja az ilyen hozzáállás, mert ha ő megteheti ezt 3hónapnyi munkaviszony után, akkor mindenki el fogja várni, hogy ingyen lóghasson ugyanennyit.
2020. júl. 30. 23:00
 24/37 anonim ***** válasza:
94%
A szabadság nem lógás. És főnök létedre pocsék ha a gyakorin tájékozódsz, vagy a barinőnél.
2020. júl. 30. 23:02
 25/37 anonim ***** válasza:
94%
Ilyen főnöktől mentsen az ég.
2020. júl. 30. 23:07
 26/37 anonim ***** válasza:
94%
Ket ev alatt egy hetet volt csak szabin a kollega? Az kemeny. Remelem vagod, hogy az evi ~21 (tobb, kevesebb) nap szabadsag az JAR az embereknek? Kb akarmilyen indokkal kivehetik. A (normalis) munkaltatok altalaban csak annyit kernek, hogy ne aznap szolj, hogy masnap(tol) szabin lennel.
2020. júl. 30. 23:38
 27/37 A kérdező kommentje:
#26 egy hetet hiányzott az évi 26napon kivül. 26napból lejön 10munkanap amit minden télen szünetelünk, és maradék 16 napot pedig egyénileg beosztotta.
2020. júl. 31. 00:01
 28/37 anonim ***** válasza:
98%
Úgy gondolom, a legtisztább az lenne, ha leülnél vele normális hangnemben beszélni. Lehet, hogy tényleg nagyon komoly betegsége van (endometriozis, keress rá a Google-ben, pokoli fájdalmakat tudnak okozni az összenövések), de lehet tényleg csak lóg. Ezt mi innen nem tudjuk megállapítani, hiszen nem ismerünk titeket. De biztosan nem az a megoldás, hogy a háta mögött puffogsz és történeteket kreálsz. Inkább kérdezd meg, miben segíthetsz neki, mert úgy látod nehézségei vannak. Az is lehet, hogy nincs még diagnosztizálva a betegsége, ebben az esetben is segíthetsz neki, hogy felhívod a figyelmét, nézesse meg ezt a nagyon fájdalmas menstruációt. Sajnos tényleg van ilyen betegség, az egyik barátnőm elveszítette miatta az egyik petefészkét és már 3 műtéten van túl. Iszonyatosan szenved és retteg minden hónapban, mikor esedékes a menstruációja.
2020. júl. 31. 08:22
 29/37 anonim ***** válasza:
95%

Igen lehetséges. Alapvetően a mensinek minimális fájdalommal kéne járnia, de ez sajnos nem így van.

Talán hallottál már a PMS-ről ami igaziból mindenkinek van. Ennek a gyengébb tünete a zsíros homlok, pattanások, hangulatingadozás, hátfájás, mellfájás, étvágyingadozás...

Na valószínűleg ez van neked és a barátnődnek.

És jöjjön a kevésbé szerencsés eset. Vannak olyanok is akik máshogy élik meg ezt. Azok nagyon, NAGYON erős fájdalmat éreznek, hánynak, megy a hasuk, ájulnak és remegnek akár. Illetve van pl az endometriózis betegség (röviden a testedben több helyen válik le a petesejt) ami irgalmatlan fájdalommal jár. Van egy szint, míg csillapítani lehet a fálydalmat (a maximum bevehető tabletta) de utána nincs más csak sírás és elviselés.

És most egy személyes történet. Azok közé tartozom, akiknek a mensije nem fájt sokáig, de ahogy nőttem, egyre inkább megváltozott. Most mindegy eggyes negyedik napomnak rettegve indulok neki, mert tudom, hogy rám fog jönni két órás iszonyatos görcs. Nos kiver a víz, potyognak a könnyeim, fal fehér vagyok és legszívesebben hánynék. Így néz ki ha otthon küzdök, azonban ez ezerszer rosszabb ha nyilvánosan ér, így ha tehetném mindig otthon maradnék.

Nem tudom, hogy valaha is elmagyarázták volna neked a szabadság fogalmát, de szerintem nem ártana. Azt is lopásnak tekintenéd, ha nem ez lenne az indoka, vagy csak ez a bajod, mert a buta barátnőd nem vett részt annó a biológiaórákon?

Ha nem hiszel annak a három lapnyi embernek, aki elmagyarázták neked, akkor kîsérd hasa egyszer a lányt, és fogd a kezét hányás közben, hátha akkor elhiszed.

Én komolyan nem értem, hogy miért nem tudják az emberek elhinni, hogy van olyan nő is a világon amit igazat mond.

2020. júl. 31. 09:43
 30/37 anonim ***** válasza:
96%

Mindig rácsodálkozom, hogy hogy tudnak a nők egymással ennyire részvétlenek és helyenként rosszindulatú férgek lenni. Na mindegy.

Elképzelhető amúgy, de valószínűleg nem egészséges. Érdemes lenne kivizsgáltatni, mert ha figyelmen kívül hagyja az ilyesmit, meddő is lehet. Ahogy írták, endometriózis.

Nekem sem leányálom egyébként az a pár nap, pedig én egészséges vagyok. Néha úgy belenyilall a medencémbe a fájdalom, mintha hasbarúgtak volna. De én nem szoktam kivenni szabadnapot. Amíg a szabadnapjaimból megy el, addig inkább kibírom. De vannak helyek, ahol erre külön van 4-5 plusz szabadnap. Nem idehaza.

Amúgy képzeld el úgy, mintha migrénes lennél, csak mondjuk havonta egy hétig. Azzal is lehet élni, emberek dolgoznak, edzenek közben, ahogy én is menstruáció közben, de azért nem kellemes. Akinek sima fejfájása van (és barátnőd a lágy kis tüneteivel a menstruációt), az fel sem tudja fogni, milyen érzés.

2020. júl. 31. 12:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!