Menstruációs fájdalom. Szerintetek mi lehet emögött a magyarázat?
Sziasztok!
Szóval rengeteg olyan esetről olvasok/hallok, ami választ adott az aggodalmaimra, hogy nem csak én vagyok így ezzel: mikor elkezdtem menstruálni - kb. 14 évesen - az első pár évben soha nem értettem, hogy tud ez valakinek fájni, tehát semmit nem éreztem kb. Viszont amint elmúltam 18-19 éves a fájdalmak elkezdtek erősödni, az első nap a falat letudnám kaparni, muszáj a meleg palack+fájdalomcsillapító.
Ahogy beszéltünk barátnőimmel kiderült, hogy ez a jelenség viszonylag gyakori, nagyon sokan ugyanígy vannak ezzel, hogy az első X évben semmi nem volt, most meg fáj nekik nagyon. Alig van ismerősöm, akinél ez ne így lett volna. Szerintetek erre mi lehet a magyarázat?
Én azt láttam a legtöbb helyen, hogy a stresszel hozzák már ezt is összefüggésbe.,?
nekem is így volt, amikor 12 évesen megjött, kb. két évig nem is fájt, aztán jött a poklok pokla..
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!