Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Érdemes szünetet tartani a...

Érdemes szünetet tartani a fogamzásgátlóval?

Figyelt kérdés

a Lyndinette 20-at szedem már kb 3-4 éve. gondoltam abbahagyom, hogy kicsit kitisztuljon a szervezetem, babát nem tervezünk a párommal -egyenlőre-, bár elég rémisztő híreket olvastam : hónapokig kimarad, pattanások, orvoshoz rohangálás ...

érdemes egy kis időt (fél évet-1 évet) kihagynom?

2010. júl. 29. 16:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
3-4 év után nem. 6-7 után ajánlott.
2010. júl. 29. 16:52
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. júl. 29. 16:54
 3/14 anonim ***** válasza:

nem, a modern kishormontartalmu bogyokkal szükségtelen

majd ha babáztok, akkor elötte egy fél évvel érdemes abbahagyni

2010. júl. 29. 17:02
 4/14 anonim ***** válasza:
A mai kis hormontartalmú fogamzásgátlóknál nem kell szünetet tartani.- Ugyanezt a kérdést feltettem már én is a nőgyógyászomnak.
2010. júl. 29. 17:15
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. júl. 29. 17:19
 6/14 anonim ***** válasza:
Mindenhova beírom, h. leletekkel bizonyítottan majdnem meghaltam a Lyndiről... Trombózis, 20 kg plusz... De mindenhol elküldenek a p*csába, úgyhogy nem jártatom a számat...
2010. júl. 29. 17:40
 7/14 anonim ***** válasza:
50%

Én hiszek neked, 78%.

Engem is mindig lehurrognak, hogy "ezekkishormontartalmúgyógyszerek". Aha, csak közben megváltoztatják a hormonháztartást, minimális vékonyságúra nyomorítják a méhnyálkahártyát, befolyásolják az anyagcserét...

Engem nem érdekelt, én 3-4 év után abbahagytam. Ezt már le se merem én se írni, mert "ezekmárcsodabogyók"...

Szóval szívem szerint én max. 3-4 évig javasolnám a szedésüket, utána meg vagy 1 év szünet.

2010. júl. 29. 17:44
 8/14 anonim ***** válasza:
78 vagyok, végre egy értelmes ember... Én figyelmeztetni próbálok mindenkit, mert okos ember más kárán tanul, de süket fülekre talál... Bárcsak nekem is mondta volna anno valaki... Óvszer, óvszer, óvszer, de hiába is mondom...
2010. júl. 29. 17:47
 9/14 A kérdező kommentje:
barátnőmnek is volt trombózisa .. azóta nem mer gyógyszert szedni. bár sztm is, akár mennyire is kevés hormont tartalmaz, azért van benne. szóval ezért gondoltam, hogy tartok mondjuk egy 1 éves szünetet. már csak a pénz miatt is, külföldön dolgozom és egyszerre megvenni otthon 2-3 doboz tabit .... de nem szeretnék sem pattanásokat, sem gyógyszert szedni, hogy nem jött meg már 4 hónapja...és talán visszatér a "régi" libidóm is. a nőgyógyászommal majd csak szeptemberben tudok beszélni. köszi mindenkinek!
2010. júl. 29. 17:58
 10/14 A kérdező kommentje:

17:47-es:

érte valami nagyobb baj a fogamzásgátló miatt? úgy értem, hogy nem lehetett babája vagy valami maradandó károsodást okozott, gyógyszeres kezelésre szorult? mennyi ideig szedte?

2010. júl. 29. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!