Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Endometriózisom volt (van). A...

Endometriózisom volt (van). A nőgyogyóm a végén fogamzásgátlóval "kezelt". Én szeretnék a babavállalás előtt min.3 hónap szünetet hagyni, de szerinte ez teljesen felesleges. Nektek mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt olvasom, hogy ki kell ürülni stb...
2009. dec. 16. 15:02
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A fogamzásgátlót azért kell minden nap bevenni metr minden nap kiürül. Nem véletlen,hogyha egyetlen egy szemet hagysz ki már be is indulhat a peteérés.
2009. dec. 16. 15:06
 2/6 anonim válasza:
100%
Én az orvos jobban tudja dolog mellett szoktam érvelni, de úgy érzem, hogy mindenki maga érzi belülről, hogy mi a teendője. Szerintem hagyd abba, és rendszeresen nézesd magad a dokiddal:-)!
2009. dec. 16. 15:07
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Kirürlnie nem kell, ennek semmi jelentősége. A szünet csak azért ajánlott, mert kell pár hónap ahhoz, hogy a peteérésed helyreálljon, illetve megvastagodjon rendesen a méhnyálkahártyád az embrió megtapadásához. Fogamzásgátló szedése alatt sokkal vékonyabb ugyanis, ami lehet, hogy kevés a megtapadáshoz, vagy a magzat megtartásához. Kell néhány hónap, hogy újraépüljön, regenerálódjon.

A kiürülés miatt meg mondom, ne aggódj, maga a gyógyszer nem ártalmas a babára. Amúgy meg szerintem napokban, max hetekben mérhető, amíg jelen van a szervezetben. Gondolja bele, hogy már egy bogyó kimaradása is okozhat teherbeesését! Nagyon pici horomon van csak benne.

2009. dec. 16. 15:08
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha a dokim mindenre a fog.gátlót írná fel kezelésként és azt mondaná, hogy nem gond és nyugodtan vállalhatok babát, úgy hogy pár hete még gyógyszert szedtem, szépen udvariasan megköszönném eddig (talán nem ártalmas) ténykedését és gyorsan keresnék egy másik orvost.
2009. dec. 16. 15:11
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

Szia!

A fogamzásgátló egyfajta antibiotikum, tehát igenis kell idő míg kiürűl a szervezetből!

Azt javaslom, csinálj egy 1-2 hónapos méregtelenítést.

Ha gondolod szívesen segítek benne.

Életmódtanácsadó

2009. dec. 16. 16:07
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
antibiotikum?:-D Tőled se kérnék tanácsot..
2009. dec. 16. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!