Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hagyjak szünetet a fogamzásgát...

Hagyjak szünetet a fogamzásgátlóval?

Figyelt kérdés
7 éve szedem a Yadine-t. 25 éves vagyok. Idén lesz az esküvőm, de gyereket még nem szeretnénk, majd csak két év múlva kb. Sokan mondják, hogy kellene szünetet tartanom a gyógyszerrel. Ugyanakkor sokan azt mondják, felesleges. Félek, hogy milyen mellékhatásai lesznek, ha befejezem (nem csak baba kérdésben, hanem pattanások stb). Mit tegyek? Hagyjak szünetet? Vagy szedjem tovább?
2010. márc. 8. 15:08
 1/5 anonim ***** válasza:

hát figyi. ahogy érzed. igazából ezt nehéz megmondani, mert a nőgyógyászok véleménye is eléggé megoszlik.

én ha hagynék, akkor csak kíváncsiságból. énis sok ideje szedem már, kb 6-7 éve, de a szünet csak úgy fordul meg a fejemben h kíváncsiságból, vajon lesznek-e pattanásaim, visszaáll-e normálisan a menzeszem, ilyenek. az én nőgyógyászom azt mondta h még nemkell, majdha már a 10 évhez közeledem, akkor beszélünk róla.

2010. márc. 8. 15:14
 2/5 A kérdező kommentje:
nekem is főleg egyrészt kiváncsiság, másrészt félelem. Hány éves vagy? Voltak mellékhatásai a gyógyszernek? Nemcsak rossz mellékhatásra gondolok (pl. fogyás, szebb bőr stb)én sosem voltam nagyon pattis, most, hogy szedem a bogyót baromi száraz a bőröm. fájdalmaim a mentruáció előtt sose voltak, ezáltal ott sem volt ok a javulásra. a rendezettséggel sem voltak kirívó bajaim, természetesen az napra pontos amióta eszem a yadine-t. Eleve vékony voltam mindig is, de nem éreztem sem fogyás, sem hízást.
2010. márc. 8. 15:19
 3/5 anonim ***** válasza:
én is a pattanásoktól félek a legjobban, ha arra gondolok szüneteltetném. én még "csak" 2 és fél éve szedem. de viszont nem tudok fogyni, és arra gyanakszom, a yadine miatt lehet.
2010. márc. 8. 15:27
 4/5 anonim ***** válasza:

Én csak 3 évig szedtem fogamzásgátlót, tavaly hagytam abba, lassan egy éve, és áá...Gondolkodom h újra szedejem-e..A bőröm azóta szörnyűűűű.Nagyon jönnek a pattanások miteszzerek!

Szerintem ha szünetet akarsz hagyni, csak az esküvőd után, hogy akkor tündökölhess még :))

2010. márc. 8. 17:26
 5/5 anonim ***** válasza:
első vagyok. én triregolt szedek és 24 éves vagyok. 17 éves korom óta, tehát 7 éve. nekem rossz mellékhatásai egyáltalán nem voltak. csak jók. pattanások elmúltak, bár az lehetett éppenséggel a koromtól is, mert azért nem rögtön múltak el, voltak apróbb menzeszgörcseim, de nemvoltak vészesek, ezek máig is megmaradtak, de enyhébbek azért. igazából már olyan régóta szedem h kb nemis emlékszem h milyen volt előtte a menzeszem, mit éreztem, egyebek. többek között ezért is hajt a kíváncsiság :D de mivel eléggé állandó barátom van, ezért nem valószínű h abba fogom hagyni a szedését, a gumit egyikünk sem szereti, másban meg nem bízunk. meg úgy tudom, h minimum fél évre kéne abbahagyni, mert annyi idő kell h normálisan beálljon a saját ciklusod, az meg nekem sokidő lenne óvszerrel :)pedig hajt a kíváncsiság, nagyonis:)
2010. márc. 8. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!