Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fogyás miatt elmaradt menstruá...

Fogyás miatt elmaradt menstruáció/ megfelelő-e ez a testsúly?!

Figyelt kérdés

Lány vagyok, nyáron fogom betölteni a 16.-ot. Jelenleg a súlyom 53-54 kg, ehhez a magasságom 173 cm. Novemberben még bőven 63 kg körül voltam, eddig sem táplálkoztam egészségtelenül, viszont ezután már tényleg csökkentettem a mennyiségeket, illetve odafigyeltek arra,hogy ne nasizzak..

Sajnos márciusban már nem jött meg, amit nem teljesen értek, hiszen nem vagyok csontsovány. Így karantén ideje alatt is maximum csak fel órát “edzek” naponta, tehát azt sem lehet mondani hogy túlzásba vinném..

1. kérdésem: hogyha erősebb a csontozatom, ilyen súly mellett azért lehetek vékony? (Azért feltételes módban mert látatlanban nyilván nem lehet megmondani, csak kiváncsi lennék más lányok számaira...

2. Mit tehetnék hogy visszaálljon a menszeszem?!

Minden válasznak nagyon hálás lennék, koszonom szépen ha végigolvastad ❤️

2020. ápr. 22. 17:39
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Beszélgettem a szüleimmel, utánajártam a témában és a válaszaitok alapján is most már tudom, hogy muszáj lesz visszahíznom. Hiába nem akarok semennyire, mert ez a testsúly ami mellett már-már nem érzem magamat dagadtnak, sajnos ez nem kívánságműsor. Azért előtte egy kis ideig kiélvezem milyen a tükörbe nézve nem egy nem vékony testet látni😞
2020. ápr. 24. 21:09
 12/17 anonim ***** válasza:

Ha felszedsz 3-4 kilót, még mindig vékony leszel, akármennyire is nem hiszed el, meg nem látod magad annak. Jó, nyilvan ez alkat, meg csontozat, izommennyiseg függő, de kizárt, hogy 57-58 kilóval ne legyél csinos, vékony ilyen magasan. De talan, már eleg lesz ahhoz, hogy visszatérjen a menzesz. Persze, tudom, hogy van ez. En is ilyen vagyok. Neked nem elég az, hogy kicsit vékony/normál legyél, mindig és mindig vékonyabb, az átlagnal vékonyabb akarsz lenni, ugye? -Ismerem az érzést, nálam is ez van. De akkor is, sajnos most fel kell valamennyit szedni, mert az már baj, ha nem jön meg, azt jelzi, hogy valami nincs rendben, nem tud rendesen működni a szervezeted. Azt tudom meg tanacsolni, hogy amellett, hogy többet egyèl, mozogj sokat, és így nem csak a zsír megy fel rad (persze egy kicsit az is szükséges), hanem izmot is felszedsz, és ugyanúgy, ha nem jobban, jól fogsz kinézni.:)

Üdv, az utolsó válaszoló voltam, aki nálad 10 evvel idősebb.

2020. ápr. 25. 07:34
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Szinte biztos, hogy az alacsony testsúlyod miatt alakult ki ez a helyzet!

Én is hasonló cipőben járok. 172 cm vagyok és 48-51 kg.

Nekem is sokszor kimarad, vagy késik. Meg is mondta az orvos, hogy a testsúlyom miatt, de sajnos nem tudok hízni.

Kamasz koromban voltam 54-56 kg, akkor szinte napra pontos volt. Egy fogműtét következtében 46 kilóra fogytam le (nem tudtam enni, hiába voltam éhes), és kb 3-4 évig tartott, hogy újra elérjem az 50 kilót, de így is ingadozok 48 és 51 kg között. A testzsírom szinte 0%, de ennek ellenére nem vagyok csont sovány.

Próbálj meg visszaszedni pár kilót!

23/N

2020. ápr. 27. 08:52
 14/17 A kérdező kommentje:
Hát úgy alakult hogy azóta is fogytam.. ma reggel 51.6 kg-ot mértem
2020. ápr. 29. 09:08
 15/17 anonim ***** válasza:
70%
Az már nagyon kevés.
2020. ápr. 29. 19:39
 16/17 anonim ***** válasza:

Végigolvastam a kérdésed és a valaszaid is.

Én magamból kiindulva is azt tudom mondani, hogy neked biztos van valamilyen mértékű testképzavarod...

Ne gondold azt hogy 55-60 kilósan nem vagy vékony mert az nettó hülyeség. Egyél rendesen, mozogj és ha kell akkor érdemes felkeresned egy szakembert. Itthon a mai napig azt hiszik, hogy oda kattant emberek járnak, pedig pont ilyenekben tudnak segíteni.

Ha tudod mondd el apudnak, anyudnak hogy mit gondolsz a dolgokról, biztos meghallgatnak és ők is tudnak segíteni.

Egyél rendesen és ne fogyj tovább mert csak saját magadnak fogsz ártani! (Már az is probléma lesz, ha több hónapig nem jön meg és nem válik le rendesen a méhnyálkahártya, azzal majd nőgyógyászhoz kell menned, ha több vérzésed kimarad.)

Fel a fejjel! Gyönyörű vagy és élvezdd az életet, az ételeket!

2020. máj. 18. 19:21
 17/17 anonim ***** válasza:
A hormonrendszered szempontjából nem a súlyod a lényeges, hanem a testzsír százalélod. Nyilván egy 50kilós sportos lányon kevesebb a zsír, mint egy pöttyedt skinny fat lányon. Ha úgy fogytál, hogy a testzsír százalékod nagyon lecsökkent, akkor az biztosan hatással van a ciklusodra, mert a zsírsejtekben tárolódik az ösztrogén, ami kell az egészséges ciklushoz. Ha az ösztrogén szinted lecsökken, elmarad a peteérésed, ami miatt a ciklusod összezavarodik. Az, hogy ez a súly, vagy fogyás mennyire egészséges vagy nem, azt megint csak ez az arány tudja megmutatni.
2020. máj. 27. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!