Nagymértékű fogyás után meddig marad el a havi?
Az elmúlt fél/egy évben elég sokat fogytam (12-15 kg) és már 2 hónapja nem jött meg.
Ez mennyire normális ilyen esetben?
Júniusban volt meg utoljára, az augusztusi és a szeptemberi is elmaradt. Komoly probléma?
Helyre fog ez állni csak idő, mire a szervezetem megszokja az új helyzetét.
16 éves vagyok 163 cm és 68-70 kg-ról fogytam le 53-ra, igyekszem tartani, egészségesen enni és eleget mozogni.
Mennyi idő mire újra megjön? Kezdek aggódni, hogy orvos lesz ebből az egészből (enyhén pánik szerűen félek minden fajta orvostól, ezért izgulok ennyire).
Mire számíthatok?
Orvos, és méress testzsírszázalékot is!
Koplaltál?
Nem az a döntö, hogy milyen soakt fogytál, hanem hogy mennyire vagy sovány.
Ugyanis ha valaki 100 kg-ból fogy 30-at, az még akkor is inkább plusz súlya marad, ha valaki 60 kg-ból fogy 30-at, az meg az életveszélyes kategória.
Ha valakinek fogyás miatt elmarad a menzesze, akkor túllépte az egészséges határt, a szervezet az éhenhalás ellen küzd és mindenhol megpróbál energiát spórolni.
A menzesz akkor indul be újra, ha az illetö eléri a normál testsúlyt, azaz annyit vesz fel, amennyi szükséges az életben maradáshoz.
Ha elmaradt a menzeszed, akkor elöször is menj orvoshoz, mert vészesen sovány vagy, másrészt meg annyit vissza kell hízni, hogy a súlyod normál legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!