Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fogyás miatt elmaradt menstruá...

Fogyás miatt elmaradt menstruáció/ megfelelő-e ez a testsúly?!

Figyelt kérdés

Lány vagyok, nyáron fogom betölteni a 16.-ot. Jelenleg a súlyom 53-54 kg, ehhez a magasságom 173 cm. Novemberben még bőven 63 kg körül voltam, eddig sem táplálkoztam egészségtelenül, viszont ezután már tényleg csökkentettem a mennyiségeket, illetve odafigyeltek arra,hogy ne nasizzak..

Sajnos márciusban már nem jött meg, amit nem teljesen értek, hiszen nem vagyok csontsovány. Így karantén ideje alatt is maximum csak fel órát “edzek” naponta, tehát azt sem lehet mondani hogy túlzásba vinném..

1. kérdésem: hogyha erősebb a csontozatom, ilyen súly mellett azért lehetek vékony? (Azért feltételes módban mert látatlanban nyilván nem lehet megmondani, csak kiváncsi lennék más lányok számaira...

2. Mit tehetnék hogy visszaálljon a menszeszem?!

Minden válasznak nagyon hálás lennék, koszonom szépen ha végigolvastad ❤️

2020. ápr. 22. 17:39
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
77%

Én végigolvastam. És nagyon dühít az, hogy épp egészséges ember hogy csinál magából nyomorékot egy ostoba tévhit miatt. Én 160 magassághoz vagyok 60 kiló. És egyetlen deka felesleg sincs rajtam.

Hogy mit csináljál? Kezdjél el enni, szépen normálisan. Ha nem teszed, a női szerveid egyszerűen nem fognak kifejlődni, és nem hogy soha nem lesz gyereked, de még normális életed sem.

2020. ápr. 22. 17:50
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát én 175cm hez volt 60, tényleg nem sovány. Akkor megvolt rendesen.

Amikor 48 kg voltam, előfordult hogy kimaradt. Na akkor voltam csont sovány.

Gyárilag voltam ilyen, nem fogyoztam, nem voltam anorexiás.

2020. ápr. 22. 17:53
 3/17 anonim ***** válasza:
91%

Rendesen érkezel? Úgy értem, változatosan, hogy minden szükséges vitaminból elég mennyiség jut be a szervezetedbe?

Én nem igazán értek ehhez, de én 160 cm vagyok és 54-55 kg, de vastagabb csontozatú. Tehát én alapból egész vékonynak nézek ki a súlyomhoz képest. De te a 173 centidhez szerintem kicsit könnyű vagy.

Nincs a családodban pajzsmirigybeteg? Anyukámat előbb kérdeztem (aki szintén pajzsmirigybeteg elég régóta), és mondta, hogyha pajzsmirigy túlműködésed van, akkor rövid idő alatt nagyon sokat fogysz, és összezavarja a hormonháztartásod, magyarán nem jön meg rendesen. Szerintem ez lehet a probléma. Ha meg nem, akkor vagy az étkezésed nem megfelelő, vagy valami más áll a háttérben, akkkor érdemes elmenni orvoshoz.

2020. ápr. 22. 17:55
 4/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod! Azt hiszem nem sikerült úgy megfogalmaznom, hogy azt közvetítsen amit szeretnék:) Megértem ha neked az jött le, engem csak a kilók érdekelnek.. viszont nem erről van szó! Így érzem jobban magam a bőrömben és így vagyok elégedettebb a testemmel. Szóval hiába vagyok magasabb mint te, nekem így a jobb... szóval tényleg szoktam enni, csak menstruaciommal van ez a kis bonyodalom. A kezdjek el ennit úgy érted, hogy térjek vissza a régi, (viszonylag) nagy adatokat fogyasztó, de NEM egészségtelenül táplálkozó énemhez?!
2020. ápr. 22. 17:57
 5/17 anonim ***** válasza:
70%

A jelenlegi testsúlyod kevés a magasságodhoz képest. 63 kg-osan voltál teljesen jó testsúllyal. Viszont ez nem kórosan sovány hogy indokolja a menzesz kimaradásodat.

Viszont 16 éves vagy. Még egy 20 éve rendszeresen menstruáló nőnek is bármikor kimaradhat a menzesze, még különösebb ok sem kell hozzá. Úgyhogy 18 éves korodig teljesen normális, ha olykor kimarad. De tovább már ne fogyj!

2020. ápr. 22. 17:58
 6/17 anonim ***** válasza:
69%

"A kezdjek el ennit úgy érted, hogy térjek vissza a régi, (viszonylag) nagy adatokat fogyasztó, de NEM egészségtelenül táplálkozó énemhez?!"

Nagyon pontosan úgy értem. Sok sikert kívánok.

2020. ápr. 22. 18:04
 7/17 A kérdező kommentje:

Igazából örülnék neki ha pl a combjaim vékonyabbak lennének, de hát nekem ilyen az alkatom, ez ellen nem tudok tenni. Fogyassal nem lesznek szembetűnően karcsúbbak, meg kilóra egyébként sem szeretnék már többet leadnii. A súlyom megtartásával remélem mihamarabb visszaáll a havi vérzésem.. én is úgy tudtam eddig hogy ebben a korban lehet normálisnak nevezni hogyha néha kimarad, meg szerintem sem számítok kórosan soványnak! Egyáltalán nem!!!! pajzsmirigy problémák nincsenek a családban, ezért nálam is teljesen indokolatlan lenne az elégtelen működésük.

Nagyon koszonom a válaszokat, egyelőre szerintem várom hogy újra megjöjjön

2020. ápr. 22. 19:20
 8/17 anonim ***** válasza:
69%
Ennyi idősen 170 cm-hez 51-52 kiló voltam. Ez elég hasonló,mint a te súlyod a magasságodhoz. Gyakran kimaradt,késett. Biztos vagyok benne,hogy azért,mert túl sovány voltam. Most a te szervezeted is jelez,hogy ez igy neki nem jó. Pár kilót kéne visszaszedni és rendeződni fog a ciklusod is
2020. ápr. 23. 01:12
 9/17 anonim ***** válasza:
Szerintem ha erősebb, ha könnyebb csontozatú vagy, ezzel a súllyal már mindenképp vékony vagy, ehhez a magassagod. Valószínű, hogy azért nemjönmeg, mertkevés a testzsírszázalékod. Tehát, hiába mondják, hogy ez még nemkórosansovany kategória (egyebként meg lehet az is, ez alkatfüggő),attól még a testzsírszázalékod lecsökkenhetett, az alá a szint alá, ami minimálisan szükséges ahhoz, hogy megjöjjön. Nem ..mindenkinél ugyanúgy működik ez, hogy 45 felett meg kell jönnie pl. Mindenkinél máshol van az a határ, ami a kilókat illeti. A Te korodban ettől független is kimaradhat könnyebben, pláne még érzekenyebben reagál a tested minden változásra, fogyás, stressz stb. De ez még felnőtt nőkre is igaz. Én veled egy magasságban vagyok, de ehhez 58-59 kiló, és korban egy tízessel több, és vagyok olyan ,,szerencsétlen", hogy már most késik/kimarad (terhes tuti nem vagyok) és ez gyakori volt régebben is, ha lementem 60 alá.
2020. ápr. 24. 19:49
 10/17 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, bocsi, hogy egybe írtam néhány dolgot, megkattant a telóm. Amúgy 45 kg-t akartam írni.
2020. ápr. 24. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!