Fogamzásgátló 16 évesen?
Abban szeretném kikérni a véleményeteket, hogy megéri-e elkezdni szedni a fogamzásgátlót 16 évesen? Ami a legjobban aggaszt, hogy anyai dédanyámnak volt trombózisa, félek, hogy ezzel túl nagy kockázatot vállalok be. Az is igaz, hogy azóta senkinek nem volt a családban és édesanyám több szünettel 17 évig szedte a tabit. Egyébként aktív szexuális életem, párkapcsolatom nincsen, alkalmi kapcsolataim vannak. Olyan szempontból mindenképp hasznos lenne, hogy pl. segítene beállítani a szabálytalan ciklusom, megküzdeni a fájdalmas, nagyon erős vérzéssel. De pl. nekem a testsúly kardinális kérdés, nagyon félek az elhízástól.
Mit gondoltok, érdemes lenne nekem elkezdeni szedni a fogamzásgátlót?
Sokan gumival szexelnek,állitólag az sokkal biztonságosabb.
Na meg nem kapja az átkokat a pasi sem amiért tabit szedetne a szegény lánnyal..
A trombózis hajlamot vérből megnézik előtte. A hízás vagy lesz vagy nem, ezt nem lehet előre megmondani.
Inkább orvost kérdezzd erről.
Ha elmész felíratni, ezek alapján nem biztos, hogy felírná az orvos, de legalábbis vizsgálatokra el kellene küldenie.
Én biztos, hogy nem javasolnám a szedését.
Ne tedd tönkre a szervezeted ilyen fiatalon hormonokkal.
Szabálytalan ciklus ellen csak addig ér valamit, amíg szeded. De nem oldja meg a gondot,csak elfedi. Mivel egy mű ciklus jön így létre, megvonásos vérzéssel menstruáció helyett. Ha abbahagyod, ugyanolyan, vagy még szabálytalanabb lesz a ciklus.
Elhízás nem mindenkinél fordul elő, ha jól van megválasztva a tabletta.
"Olyan szempontból mindenképp hasznos lenne, hogy pl. segítene beállítani a szabálytalan ciklusom..."
NEM! A fogamzásgátló tabletta nem állítja be a ciklust. Ehelyett kikapcsolja, és egy 28 napos mű ciklust csinál mű vérzéssel (megvonásos vérzés). Aztán ha abbahagyod, minden ugyanolyan szhar lesz.
Keress fel egy endokrinológust, és tedd rendbe a szabálytalan ciklusodat. De nem fogamzásgátló tablettával. Az erre a problémára nem megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!