18 évesen fogamzásgátló tabletta feliratása?
18 éves vagyok,9 éves korom óta menstruálok...a 9 év alatt egyetlen egyszer sem jött meg időben,folyamatosan késik,csúszik,rettenetesen rendszertelen a menstruációm. Párkapcsolatban élek 1,5 éve,és most jutottam arra az elhatározásra,hogy szeretnék fogamzásgátló tablettát szedni (elkezdeni szedni). Sajnos soha nem voltam még nőgyógyásznál,női családtagjaim pedig nincsenek,így tőlük nem tudok tanácsot kérni. Mi a menete ennek? Magánklinikára menjek vagy ne? Esetleg ha ismertek jó orvost Budapesten azt is szívesen fogadom!
Igaz,hogy a tabletta be tudja állítani (végre) rendesen a havi vérzést?
Előre is köszönöm a segítő válaszokat!
Elég baj, hogy még nem voltál nőgyógyásznál. Az első szex után évente kötelező rákszűrésre menni (ha jót akarsz magadnak).
Hány naposak pontosan a ciklusaid?
A fogamzásgátló nem fogja megoldani a problémádat. Az kikapcsolja a természetes ciklust, és egy mű ciklust hoz létre mű vérzéssel. Tehát a problémát egyáltalán nem fogja megoldani, csak elfedi (mivel NEM beállítja a vérzést, hanem kikapcsolja). Neked egy endokrinológus kellene, aki rendbe teszi a hormonjaidat. Szóval először ahhoz menj. Csak utána nőgyógyászhoz.
Én mindig sztk-s rendelésre járok, nekem nincs vele bajom. Sose viselkedtek velem ott bunkón.
21N
Holnap bejelentkezek egy orvosohz rákszűrésre. Köszönöm a válaszokat,erről például fogalmam sem volt,hogy évente ajánlott...
32-44 nap a ciklusom,szörnen csúszkál..Probléma edig még nem volt (úgy értem,hogy az óvszer sosem szakadt ki,mindig ellenőriztük stb..)
Hálásan köszönöm mégegyszer a válaszokat!!
*szörnyen
*eddig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!