Ha abbahagynám 40 évesen a fogamzásgátlót, akkor akkor lenne pattanásos a bőröm?
Figyelt kérdés
20 évesen tele lettem pattanásokkal, az arcom, a hátam, a nyakam, a fejbőröm, a vállaim. Nem ilyen kicsikkel, hanem hatalmasakkal. Voltam több bőrgyógyásznál, endokrinológusnál, nőgyógyásznál, mindenhol rendben találtak mindent, hormonvizsgálat is volt. Jártam arctisztításokra, azok se használtak. Éveken át kísérleteztek velem siekrtelenül. Mit volt mit tenni, fogamzásgátlót kezdtem szedni,nem akartam, de muszáj volt, mert szégyelltem kitenni a lábam az utcára is, mert mindenki folyton bámult. Akkoriban pont lett is valakim, így kapóra jött a gyógyszer, de már 3 hónapja nincs és elgondolkodtam azon, hogy abbahagyom, de 100%-ban biztos vagyok benne, hogy visszajönnének a pattanások. Ha 40 évesen hagynám abba, akkor akkor is pattanásos lennék? Az endokrinológus szerint igen, ez van, fogadjam el. L/lassan 242016. júl. 30. 21:14
1/1 anonim válasza:
Erre konkrétan nincsen tudományosan igazolt kísérlet és megfelelő válasz. Az ember hormonrendszere is folyamatosan változik élete során és azért a pattanásokat elsősorban nem az ösztrogén hormonok szintje szabja meg, hanem az arcbőr típusa és mikroflórája is. Úgyhogy nekem az a véleményem, hogy majd 40 éves korod körül próbáld meg abbahagyni és kiderül az igazság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!