Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek? Nem bírom már

Mit tegyek? Nem bírom már

Figyelt kérdés

A szüleim sehova nem engednek el: a barátaimmal nem találkozhatok, a szerelmemmel sem lehetek, mert nem vagyok 18 éves. Szerintük ha valaki nincsen 18 éves akkor annak semmit nem lehet. 14 éves korom óta számlalom a napokat hogy mikor leszek 18 éves, de kezdem feladni és nem bírom tovább. Az elmúlt 1 hónapban rettenetesen rosszul vagyok. Egész nap nem eszem szinte semmit, maximum 1 fél szelet kenyeret, egyszerűen nincs étvágyam. A saját hangomtól rendesen rosszul vagyok amikor hallom. Éjszaka mindig 2-3 órát végig sírok, akármennyit alszom fáradt vagyok. Egyszerűen elég volt már. Itthon is egyfolytában csak a veszekedés megy, sorban vesztek el mindenkit aki nekem fontos. Emellett még zsarolnak is sokszor" ha ezt nem teszed meg..."ez meg az lesz. Hiába mondtam hogy ne tegyék ezt mert nem érzem jól magam, úgyis csak folytatják :( Elegem van egyszerűen, és fogalmam sincs mit tehetnék. Még fél év van hátra a születésnapomig, de nem tudom hogy fogok addig élni, legjobb lenne ha már rég meghaltam volna

17L

2019. júl. 19. 23:09
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek, de mint mondtam az égvilágon semmit nem tehetek ameddig nem vagyok 18 éves. Sem semmilyen munka, sem jogosítvány, semmi! Amint betöltöm a 18at azonnal dolgozni kezdek és a jogosítványt is minél hamarabb megszerzem. De én arra szeretnék tanácsot kérni, hogy mit tegyek a 18.születésnapomig? Mert kezdem már feladni véglegesen a várakozást. Az egész kamaszkorom azzal telik, hogy várom mikor leszek 18
2019. júl. 19. 23:29
 12/22 anonim ***** válasza:
35%

Figy.

Magyarországon 16 éves kortól dolgozhatsz.

16.5 éves kortól lehet elkezdeni a jogsit.

17.5 éves korodban már megkaphatod.

Semmi akadálya nincs se a munkának, se a jogosítvány megszerzésének.

Semmi olyan nincs, ami egyik napról a másikra változtatna ezen a helyzeten.

Én azt tanácsolom továbbra is, vesd fel nekik az ötletet, hogy szeretnél jogosítványt. Hátha megszponzorálják anyagilag, és ezzel el is indulhatsz a függetlenedés útján. Addig meg diákmunka.

2019. júl. 19. 23:32
 13/22 anonim ***** válasza:
Igazából 17 évesen el lehet kezdeni a jogsit
2019. júl. 19. 23:32
 14/22 A kérdező kommentje:

Igen, tudom hogy el lehet kezdeni, kértem is rá őket, de a válasz az volt:"Nem, mert nem vagy még 18"

Évek óta mindenre ezt mondják, egyszerűen semmit nem tehetek mert nem vagyok még 18!😢

2019. júl. 19. 23:36
 15/22 anonim ***** válasza:
15%

Elég bolondosak. Hát de akkor hátha majd ha 18 leszel egy csapásra minden megváltozik. Az már nem sok idő.

Kérdezted már hogy miért tartják ilyen egetverően fontosnak hogy valaki 17 éves és 360 napos, vagy 365?

2019. júl. 19. 23:39
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
Tinihiszti. Áruld már el, mi fog változni fél év múlva? Betöltöd a 18. évedet, és..? Hirtelen lesz lakásod, ami magától fizeti a számlákat, a szekrényben maguktól teremnek a ruhák, a hűtőben a kaja, a fürdőben a tisztító- és tisztálkodószerek, a pénztárcádban a készpénz és a bérlet... vagy hogyan képzeled? Tündérek fognak majd előteremteni neked mindent, hm?
2019. júl. 19. 23:42
 17/22 A kérdező kommentje:

Addig még rengeteg idő van :(

Kérdeztem őket, de semmi értelmes magyarázatot nem tudnak adni, csak annyit mondanak: Mert én azt mondtam

2019. júl. 19. 23:42
 18/22 anonim ***** válasza:
35%
Miért lett lepontozva 57%? :D
2019. júl. 19. 23:45
 19/22 anonim ***** válasza:

Furcsa, hogy erre vannak törekvéseid, de ezt sem engedik 18 éves korodig. ÁLtalában egy szülő örülni szokott, ha dolgozni, jogosítványt csinálni akar menni a gyereke, nem hogy még megtiltja, mert nem 18.

Ha valóban ez az egésznek az oka, akkor tényleg meg kell várni, még elmúlsz annyi.

Én mondjuk azt sejtem, hogy ez a nem vagy még 18 sztori kialakított közöttetek egy rossz dinamikát, ahol nem engednek önállósodni, mert nem vagy 18, te meg nem mersz, mert nem vagy 18.

Csak az lenne a megoldás, hogy megpróbálsz önállósodni. Valami idősebb haverod kérdezd meg, hogy nincs-e valami projekt amibe be tudnál segíteni, sokan járnak hangtechnikát szerelni fesztiválokra, netes munkák, stb.

Sokféle diákmunkát lehet csinálni, és nem igazán kell szülői beleegyezés. Ha kell is alá tudod te is írni a papírt. Pénzt kell keresni aztán csak nem zárják rád az ajtót.

2019. júl. 19. 23:47
 20/22 anonim ***** válasza:

17 évet kibírtál, hidd el, a maradék fél év már nem lesz sok idő. :) Gondolom nem rohannak érted a suliba erőszakkal hazavinni, ideje lázadozni, ellógni haverokkal, ha ennyire nem lehet másképp.

Ha meg már az egészségedet veszélyezteti ez a helyzet, lehet, hogy meg kéne látogatni az iskolapszichológust.

2019. júl. 20. 00:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!