Ha az egyetemi stresszt is alig bírom, akkor később a munkahelyi stresszt, hogyan fogom bírni?
Vizsgaidőszakban mindig kivagyok.
Hangulatingadozásaim vannak.
Enyhe depresszió....
Mérnöknek tanulok. Munkahelyen is ennyi stressz lesz?
Vagy idővel meg lehet tanulni kezelni?
Mérnökként, ha alapvetően szereted, amit csinálsz, akkor a munkahelyi stressz nem annyira vészes. Én is rosszul viseltem a vizsgaidőszakot (és amikor évek múlva visszamentem levelezőre, akkor is ugyanúgy visszazuhantam), de a munkahely más tészta. Érdekes amúgy, mert amióta dolgozom, azóta sokkal nagyobb kihívások elé állítottak már, mint egy kis vizsga, és folyamatosan kiléptetnek a komfortzónámból, de ha érzem, hogy mindez értelmes céllal történik, mindenki javát szolgálja és megkapom érte a megbecsülést, akkor könnyebb magamban lerendezni.
Tegyük hozzá, ezt olyan környezetből írom, ahol nem igazán lehet panaszom a főnökségre és a körülményekre. Egy zsarnok alatt másképp nézne ez ki, de onnan már a te felelősséged, hogy azt a helyet választottad.
Nekem az egyetem sokkal rosszabb, mint a munkahely.
Valószínűleg azért van, mert a munkahelyeimen, ahol eddig dolgoztam, megkaptam a bizalmat. Ez pedig nagyban motivált.
Az egyetemen vannak tanárok, akik még a sz*rba is belekötnek - és nem csak engem savaznak, hanem mindenkit. Persze nem minden tanár ilyen, de ezek a tárgyak leszívják az energiámat nekem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!