Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Munkahelyi stressz, rossz...

Munkahelyi stressz, rossz főnök? Mi a megoldás?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Pár hónapja irodai munkát végzem, minimálbérért. Meg pályakezdőként ez nem rossz annyira szerintem, persze később emiatt sok mindent kene nelkuloznom. A főnököm rossz, sajnos folyamatos vele a kapcsolattartás, olyan pozícióban dolgozom. Olyan szinten rossz, hogy nem kiabál, nem beszél csúnyán, viszont velem ilyen stílusban meg senki sem beszelt. Hátam mögött jókat mond, ez vigasztal. Viszont, nagyon sokat sírok emiatt, magamba zuhantam. Kollégáim jók, a stressz viszont nagyon sok. Nehéz a munka is. Viszont annyira hangulat ember a főnököm, hogy egyszer úgy érzem, hogy milyen jó ott nekem, mert akkor normális, máskor meg sírva indulok dolgozni, mert tudom mi vár rám ismét. Nagyon nehéz helyzet ez. Ti hogy kezelitek a munkahelyi stresszt? Van erre valami kialakult, jó módszer? Köszönöm!
2018. nov. 22. 14:44
 1/9 szántóvető ***** válasza:
van persze,leba-szom a telefont/otthagyom az irodát a főnökséggel együtt mert megtehetem.de te más munkakörben vagy úgyhogy ez nem játszik.nem írtál részleteket így csak azt tudom javasolni hpgy hasonló stílusban válaszolj,vagy menj neki kiabálva stb.mindenképp te urald a helyzetet.mondjuk az sem árt ha igazad van,mert ha folyton elbaszol valamit akkor nehéz lesz szembeszállni anélkül hogy ki ne rúgnának.
2018. nov. 22. 14:55
 2/9 anonim ***** válasza:
Kezdésnek jó ez a bérezés szerintem, de maximum fél évig csinálnám. De ha ennyire rosszak a körülmények, meg a stressz, meg a vezetőséggel is probléma van plusz a fizetés is pocsék akkor érdemes lépni.
2018. nov. 22. 14:56
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, már ez kis lelki erő nálam. Egyébként a hátam mögött nagyon jókat mond, csak az a baj nála, hogy ha valami miatt ideges rajtam is csattan. Ezért gyomoridegem van minden nap ettől. És mire rá számom magam, hogy lépjek, addigra normális, és úgy érzem megbánnám, ezért sosem lépek. Mindenesetre nagykn nehéz nekem, és igen, enis azon az elven vagyok, hogy nem mindegy, hogy mennyiért beszélnek veled úgy, ahogy.
2018. nov. 22. 15:02
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha már az egészségi állapotos érzi a kárát nem éri meg maradni. Az már egy jelzés, amolyan vészcsengő. Ha jelenleg nincs más, max. megpróbálnék vele finoman beszélni, hogy milyen érzés neked mikor olyan stílusban beszél, ha akkor sics változás, szerintem lépj le.
2018. nov. 22. 15:04
 5/9 anonim válasza:

Nem tudok tanácsot adni, pedig szeretnék. Leírom a saját példámat. Én az első 2 hétben minden nap bőgve mentem haza (de nagyon kellett a munka). Rettenetesen nehéz volt még sokáig, nem mondom, hogy nem. De kibírtam. Volt több kolléganő, akik kb. 1 hónap után mondtak fel amiatt, hogy nem bírják elviselni a stílusát. Pedig ő sem kiabált és beszélt csúnyán, de nagyon nehéz eset. Aztán talán 1 év elteltével (tudom soknak tűnik) bekattanhatott neki, hogy "hoppá, ez az ember kitartó, és a hasznomra van, ha ennyit kibírt, akkor érdemes vele hosszú távra tervezni". És visszavett magából. Lassan több mint 10 éve dolgozom neki, és a viselkedéséből látom, hogy megbecsül (juttatás is egyre több van), szóval megéri, és már a jelleméből adódóan minimális stressz van csak, egyszer-egyszer borul ki a bili, mondjuk félévente, de az sem súlyos.

Sok mindent nem tehetsz, vagy kibírod, vagy nem. Ha kibírod, lehet jobb lesz, lehet nem. Teljesen zsákbamacska. Meditálj, én azt csináltam.

2018. nov. 22. 15:04
 6/9 anonim ***** válasza:
#3 Nagyon rossz főnök, ha így reagál a dolgokra. Ha már gyomorideged van, mi lenne szerinted ha maradnál hosszútávon?...
2018. nov. 22. 15:06
 7/9 A kérdező kommentje:
Erre fele tényleg nagyon nehéz állást találni.:( ez is nehezítő tényező. Hat nem hinnem, hogy meg fog sajnos becsülni. Ha hibazol, már pedig ilyen munka menet mellett elég könnyű.... akkor egyből kiakad. Morog, stb. Aki nagyon régóta ott dolgozik, azzal is így beszél, csak mivel én olyan pozícióban vagyok ezért velem többször. :/
2018. nov. 22. 15:38
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem tudunk erre igazi megoldást mondani neked.

Mivel a főnököd mindenkivel ilyen, amit csinál, őt minősíti nem téged, nem neked szól kifejezetten a stílusa, hát próbáld nem magadra venni.

2018. nov. 22. 18:40
 9/9 A kérdező kommentje:
Igen, ez a felfogás is ideg, óráig működik, viszont nyilván más jobban birja, hiszem velem kétszer több a kapcsolattartás, mint a többiekkel, sajnos. :(
2018. nov. 22. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!