Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek az önutálat ellen?

Mit tegyek az önutálat ellen?

Figyelt kérdés

Mit tehet az ellen, hogy utálom magamat. Egyszerűen képtelen vagyok elfogadni, hogy én is érek valamit vagy, hogy bármit is jól csinálok az életemben. Sajnos ez nálam ott tart, hogy nem csak gondolatok hanem a párkapcsolatban is van jele pl de a munkámban is.

A párom meg pont ellentétes felfogású ő mindenért engem okol vagyis ez elég erős túlzás de nagyon sok dolgot rám nyom és ettől csak mégjobban erősödik bennem ez az érzés. Mit tudok egy ilyen jellegű dologgal tenni? Érdemes dokihoz menni vele?

2019. júl. 5. 23:26
 1/7 anonim ***** válasza:
48%
Tűzzél ki magad elé apróbb célokat, és majd miután megugrottad őket nő az önbecsülésed is, ezáltal jóban leszel magaddal. De segíthet a sport is, meg figyelj oda magadra: meditálj, hallgass relaxációs zenéket, olvass a témában könyveket. Segíts másoknak, pl. ha egy hajléktalan pénzt kér akkor adj neki. Gondolj arra hogy mennyi selejt ember van a világon, de te nem vagy az. Hiszen van párod, akkor már nem vagy olyan értéktelen, mint gondolod. Ha ezek sem segítenek akkor doki.
2019. júl. 5. 23:36
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes, persze, pszichológushoz. És érdemes lenne átgondolnod a párkapcsolatodat is, ha tényleg súlyosbítja az önutálatodat, jó-e az neked. Vagy mondjuk megbeszélni vele a dolgot...

Amúgy meg, mindenki ér valamit. :) Túl szigorú vagy magaddal szemben, remélem tudod.

2019. júl. 6. 00:48
 3/7 róbert dávid ***** válasza:
0%
utáld magad
2019. júl. 7. 04:32
 4/7 anonim ***** válasza:

Az elmúlt két és fél hónapban remélem

-a: kidobtad a párodat, akivel nem vagytok harmóniában és csak kárt okoz neked

-b: elmentél pszichológushoz.

2019. szept. 21. 00:31
 5/7 A kérdező kommentje:
Hát igen. Ki dobtam a párom Aug 7.-én és azóta sokkal jobban vagyok nem is kell szerintem a doki
2019. szept. 29. 23:00
 6/7 anonim ***** válasza:
Velem is ez van,amióta összehozott a sors egy nárcisztikussal. Olyan nagy önutálatban szenvedek hogy az hihetetlen. Tükörben sem tudok nézni és ha kell akkor tönkretenném saját magamat is. Ezelőtt nem volt ez rám jellemző. Folyton azt gondolom hogy nem érek semmit. Meg hogy egy sz#r ember vagyok. Az önbecsülésem a romokban. Tehát egy emberi roncs lettem. Egyszerűen képtelen vagyok elfogadni magamat,hiába mondja más hogy értékes vagyok,meg fontos. Nem tudom elhinni. Öngyülöletben is szenvedek. Vagdostam is már magamat. Gondoltam is már öngyilkosságra is annyira utálom magamat. Utólag kiderült hogy valószínűleg borderline személyiségzavarom van.
2019. okt. 30. 18:09
 7/7 anonim ***** válasza:
6-os, valószínűleg? Ezt ki diagnosztizálta? Remélem, azóta szakítottál a nárcisztikussal!
2019. okt. 30. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!