Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Okozhat-e agykárosodást...

Okozhat-e agykárosodást telefonfüggőség?

Figyelt kérdés
Nagyjából 3 hónapja eléggé ráfüggtem a telefonozásra - van, hogy napi 7-8 órát is ezzel töltök (főként olvasni szoktam, nem közösségi oldalakon lógok). A kérdésem az lenne, hogy ilyen mértékű használat okozhat bármiféle mentális kárt? Előre is köszönöm a normális válaszokat!

2019. júl. 2. 14:15
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Max. a szemed romlik el. De persze a pszichének nem tesz jót, ha mindig csak ezt csinálod.
2019. júl. 2. 15:35
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Okozhat, teljesen más a dolgok gyorsasága, mint a való életben. -> csökken a figyelmi ideje az embereknek.

Ezenkívül a text-neck okozhat csökkent vérellátást az agyban és ezzel rontva a kognitív képességeket.

Másrészről pedig a legtöbb oldal manapság úgy van kitalálva, hogy a saját véleménybuborékjába tartja az embert. Ha konteóhívő vagy, akkor azt fogod látni, ha vegán, akkor azt (és azt látod, hogy elmebeteg téziseknél, amire kéne legyen úgy 10% like 90% dislike, pont a fordítottját látod) olyan oldalakra fog vinni, olyan emberekkel, akik nem fognak lepontozni. Aztán meg leszel lepve, ha valahol mégis más véleményt látsz. Szerintem ez nagyon káros a közösségi médiában. (a telefon pedig a közösségi média trójai falova)

2019. júl. 2. 17:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Okozhat. Az agy rendkívül összetett és mindenre érzékeny cucc, ami folyamatosan változik az őt ért ingerektől. Ha ingerként csak a fb, like, villámgyors szörfözés éri, az nem fog jót tenni. Időnként menj el bicajozni, sétálni a természetbe, beszélj személyesen emberekkel.
2019. júl. 4. 09:54
 4/4 A kérdező kommentje:

A rendszeres kimozdulás alapvetően megvan - hetente négyszer elmegyek bringázni, valamint a hétvégéket a párommal/barátaimmal töltöm (olyankor a telefonhasználatom is sokkal kevesebb, harmad-negyedannyi). + Rajzolni szoktam

Ettől függetlenül parázok kicsit.

2019. júl. 4. 22:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!