Antidepresszáns - pozitív és negatív tapasztalatok?
Az életem romokban, két éven belül két szívösszetörés (egyik válás), azelőtt lombik program, gyermektelenség... Szóval az elmúlt években kijutott nekem a rosszból. És most egy friss szakításon megyek keresztül, miközben nagyon szerelmes voltam és rettenetesen fáj. A munkámban is akadályoz az állandó sírás, szomorúság (nyelviskolában tanítok, nem tudom a tantermen kívül hagyni a problémáimat), és azon gondolkodom, megpróbálkozom az antidepresszánsokkal. Pedig nem szeretek gyógyszereket szedni, de annyira megviselnek az érzéseim, hogy nem látok más megoldást. Úgy tudom, ezek letompítják az érzelmeket. És ha kevésbé fájna, az lenne nekem most a legjobb. Pszichológushoz járok, ő nem írhatja fel, de már beszéltünk róla. Csak én még nem vagyok biztos, hogy akarom-e. Félek tőle.
Van esetleg tapasztalatotok antidepresszánsokkal? Kinek vált be? Kinek nem? Milyen tapasztalataitok voltak velük? Esetleg mellékhatások? Mit éreztetek?
Köszönöm előre is a válaszokat
Bírom ezeket a válaszokat, “legyél olyanok között akik szeretnek, találj nőt, sportolj”
Általában azért lesznek az emberek depressziósok mert ez nincs meg az életükben és nem is tudják elérni őket bárhogy akarják
Inkább ne írnátok semmit
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Amúgy 32 éves nő vagyok. 3 hónap telt el a szakításom óta, könnyebb valamivel, de még mindig, minden nap sírok. Nagyon szerettem a volt-barátomat, és rettentő nehezen teszem túl magam rajta, hogy ő nem szeret már és nincs velem. Azt hittem, jobban szeret ennél... Nem vagyok vak, sem buta, nem csak bedumáltam magamnak a dolgokat. Tényleg rettenetesen szeretett és hosszú távra terveztünk egymással. Csak sajnos meggondolta magát időközben. Értem az indokait... De attól még rettenetesen fáj. :(
Továbbra is szedem a Xanaxot (pszichológusom szerint, ha egyenesbe jön az életem, el fogom tudni majd hagyni), de azt antidepresszánsokat végül nem kezdtem el, és nem is szeretném. Megerősítettetek benne, hogy nagyon veszélyes mindegyik.
Ismerkedem, próbálok közel engedni magamhoz egy új férfit, és elindítom az örökbefogadást (nagyon szeretnék gyereket, de valószínűleg nem lehet sajátom - vagy legalábbis nagyon rizikós lenne). A szeretteim, barátaim, szüleim sajnos messze élnek tőlem, nem igazán számíthatok rájuk. Gondolkodom a költözésen is, de sajnos nem egyszerű. Egyelőre nem.
És igen, bele kellene vetnem magam a sportba. A pulzusomnak/szívemnek is jót tenne (főleg ott jelentkezik a stressz és ezt tudja csillapítani a Xanax).
Szóval hasznosakat írtatok. Köszönöm! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!