Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy tudnék pozitívabb lenni?...

Hogy tudnék pozitívabb lenni? Többi lent.

Figyelt kérdés

Amúgyis elég depresszív hangulatú vagyok, mármint inkább azt mondanám, hogy érzékeny, így nagyon könnyen megbántódom.

Volt egy elég rossz időszakom, a padlón voltam, depresszióval küzdöttem. Aztán összejöttem a barátommal, ennek már fél éve, és az ő segítségével szinte teljesen kiűztem a negatív gondolatokat, felálltam, leporoltam magam, és boldogabb voltam, mint valaha.

Azonban az utóbbi időben elég sok stressz ért, és próbára tett, amin nem mondanám, hogy szépen helyt álltam. Újra hatalmába kerítettek a negatív érzések, és rengeteg minden zavar, ami előtte nem. Ha valami megjegyzést tesz a barátom, még ha nem is sértőnek szánja, nekem egyből rosszul esik, és tudom magamban, hogy ezzel egyáltalán nem akart megbántani, nem tudom kiküszöbölni a gondolatot.

Rosszul viselek mindent, kedvetlen vagyok, és szomorú.- Állandóan szomorú. Ok nélkül.

Nagyon szeretnék ezen változtatni, tudnátok tanácsot adni, hogy hogyan tudnám pozitívabban szemlélni a világot, vagy mit tegyek, hogy ez az egész elmúljon?

Nagyon elkeseredett vagyok.

2018. júl. 22. 19:10
 1/2 anonim ***** válasza:
50%

Ne pozitívabb akarj lenni,mert ez egy ezós maszlag.

Inkább engedd szabadjára az érzéseidet és ne fojts el semmit. Az elfojtás az ellenségünk.

2018. júl. 22. 20:43
 2/2 anonim ***** válasza:

A pszichológusom tanácsolta, hogy minden este írjak össze tíz dolgot, ami pozitív volt a napomban. Próbáld meg te is, hátha. Apróságok is lehetnek, pl. én olyat írtam egyszer, hogy rám mosolygott az undok szomszéd nő. :)

Eleinte nagyon nehéz volt akár csak egyet is írnom, mert alapvetően nagyon negatív a hozzáállásom mindenhez.

Ja, és ezt hosszú hónapokon keresztül kell csinálni, vagy akár évekig is.

2018. júl. 22. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!