Hogyan tanuljak meg örülni annak ami van, élvezni az adott pillanatot, boldog lenni nem kritizálni és görcsölni mindenen?
Soha nem tudok örülni a pillanatnak akármilyen jó. Nem tudom teljesen átélni.
Mindig jobbra vágyok, jobbat képzelek el valamivel kapcsolatban és csalódok.
A legutóbbi kapcsolatom is a kritizálás miatt ment tönkre. Nagyon gyerekesnek tartom én is ezt a viselkedést, végre változni szeretnék de nem tudom hogyan induljak neki! Ebben kérek pár tanácsot.
Mindig mindenben a legjobb ra törekszem és nem tudom elfogadni a mai napig a szüleimmel a rossz kapcsolatom, és hogy nem úgy alakult az életem ahogyan szerettem volna.
Mindig mindennel kapcsolatban jobbra és többre vágyok.
Bizalmatlan vagyok, negatív.
Hiába vagyok hálás azért hogy pl egészséges vagyok, vannak szeretteim, az elért sikereknek, stb.
Szeretnék végre boldog lenni, nem félni mások véleményétől, nem foglalkozni másokkal, mások életével, szabadnak érezni magam.
Nagyon kérlek segítsetek ebben tanácsok formájában. Nagyon köszönöm! 🙏🏽 25L
Nem baj, hogy többet és jobbat akarsz, hogy ez hajt előre, de most valahogy rosszul csinálod, mert negatívan hat az életedre.
Az első lépés, hogy változtatni akarsz. Ez már jó.
Gyakorolj. Kényszerítsd magad, emlékeztesd magad, hogy amid van, az milyen jó. Vagy miután kritizáltál valamit mondj valami pozitívat is.
Vagy csinálj valami jótékony, önkéntes munkát 1-2 alkalommal.
A tanácsadás a diplomás bevett szokása. (politika).
De ha megkeresel privátban elmondom, hogy Én mitől lettem boldog! A valódi boldogság az nem az apró örömök,javak halmaza, hanem a lélek szabadsága! Mikor nem vagy elkötelezve senkinek és semminek!
Ezzel kapcsolatban van sok érdekes könyv, nekem elég sokat segítettek. :) Csak pár példa:
Almási Kitti - Bátran élni
Paul Hauck - Légy jó önmagadhoz
Brené Brown - Bátraké a boldogság
Andrew Matthews - Légy boldog most
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!