Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Skizofrén vagyok, nem tudok...

Róbert dávid kérdése:

Skizofrén vagyok, nem tudok dolgozni, senki nem érti meg mit csináljak?

Figyelt kérdés
14 éves korom óta vagyok beteg,kaptam hebefrén diagnózist akkor,de úgy volt ha nem kaptam volna rá gyógyszert meghalok,mert senkivel sem álltam szóba és nem beszélgettem,kerültem az iskolát is.én nem tudok mindennap korán felébredni és lehúzni 8-12 órákat. se 4 órát. most paranoid skizofrénia a diagnózisom. szeretnék dolgozni de nem megy egyszerüen,semmi energiám az egészhez. anyukámtól függök,ha neki valami bármi baja esik én az utcán végzem,a tudattal tisztába vagyok ezért akarok dolgozni,de ahányszor megprobáltam zavart a sok ember,meg hogy parancsolgat egy főnök,és otthagytam. voltak jobb időszakaim mikor voltak "barátaim",de akkorsem birtam ki 4 óránál többet,már akkor azt éreztem hogy bele szakadok a munkába.lehet önsajnáltatás,de lehet nem.tudtommal ez a betegség rokkantsággal jár késöbbi életkorba,egyre rosszab lesz.egésznap a gép elött ülök és játszom játékokkal ritkán mozdulok ki,mondjuk amikor menni kell az orvosomhoz időpontra megyek.de egy életunt ember vagyok aki az online világba talál örömöt,meg a fantázia világban.a csajról lemondtam mert senkinek se kell egy meghízott életunt beteg csávó.szedem a gyógyszereket de nem igazán használnak,mikor hogy hullámzó a hangulatom,állapotom.cigarettázom,le szeretnék szokni róla de nem tudok.zavar már engem hogy anyukám tart e,és vele élek.nyílván ha nem lennék elmebajos beteg ember nem vele élnék és különálló életet élnék. gondolkoztam az öngyilkosságon is,de anyukám nem lenne miatta túl boldog.28/F

2019. jún. 6. 11:43
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
tanulj meg programozni, azt otthonról is lehet csinálni
2019. jún. 6. 11:57
 2/24 anonim ***** válasza:
Szia, irány a kormányhivatal, ott tudsz papírokat igényelni rokkantsági járadékhoz. Nem tudom, hogy a fogyatékossági támogatásra jogos vagy-e, de családi pótlékra (van saját jogon járó családi pótlék is) lehet. Valami pénzt kaphatsz így azért, mert skizofrén vagy.
2019. jún. 6. 16:35
 3/24 anonim ***** válasza:
Százalékoltasd le valahogy maga mert még úgy sem biztos, hogy fenn fogod tudni magad tartani, ha nem lesz már aki eltartson, a szülők nem örök életűek. Rengeteg a mentáils beteg hajléktalan az utcákon, reggelente nem egyet látok buszon, villamoson :( Nem tudom erre miért nem találnak ki valamit, de egy súlyos skizofrén vagy bármi más mentális beteg könnyen utcára kerülhet, nem értem rajtuk miért nem segítenek valami egyszerűbb foglalkoztatással + terápiákkal, ez így nem megoldás, hogy le vannak szarva.
2019. jún. 6. 18:52
 4/24 A kérdező kommentje:
Nem tudok mit csinálni,nem százalékolhatnak le mert nem dolgoztam életemben még annyit,50% az egészségkárosodásom tehát C2 kategóriába sorolnak. sajnos sokszor visszaélek a gyógyszerekkel ,hogy többet veszek be.ezért anyukám osztja be nekem őket.
2019. jún. 6. 19:52
 5/24 anonim ***** válasza:

Depressziós vagy, de nagyon. A hangulatingadozás nem stimmel, arról többet kéne tudnom; de dolgozni tudnál.. Ha! Nem b"*nák el a bogyóidat. Antipszichotikum életképtelenné tesz, skizóra meg nyilván azt kapod. Talán kéne új antidepi, és cseréltess antipszichotikumot.

Engem skizónak hittek, etettek velem aripiprazolt(restigulin,sandoz,abilify) stb. Attól felkelni nem volt energiám. Aztán pedig végre észrevették, hogy a súlyosabb borderline is okozhat akut pszichózist, tünetek 85%-a passzolt, szóval most az vagyok, azzal kezelnek. A súlyos depresszióm miatt viszont én is azt érzem,amit te, nincs életkedvem felkelni..

Miket szedsz?

2019. jún. 6. 20:13
 6/24 A kérdező kommentje:
Én azért felkelek úgy hogy van életkedvem,csak sokat dohányzom és lehúz,20 napja kaptam egy antidepresszánst Scippa a neve,nem használ semmit 20mg ot szedek, mellete szedek antipszchiotikumot Reagila,Amitrex meg a rivotrilt
2019. jún. 6. 20:15
 7/24 A kérdező kommentje:
Nekem leginkább a gyerekkoromi környezet hozta ki ezt a betegséget én úgy gondolom,nemkivánatos emberek jöttek át hozzánk stb
2019. jún. 6. 20:16
 8/24 anonim ***** válasza:

Az elso tok jot mondott ha szereted az online vilagot

Erot kene venni magadon elvegezni egy rendszergazda/programozo szakmat okjt nem tudom pontosan ez min van es azt otthonrol vegezheted jol keres es meg azt is csinalnad amit szeretsz !

2019. jún. 6. 20:38
 9/24 anonim ***** válasza:
Azért az 50%os egészségkársodás elég durvának tűnik, és erre nem jár semmi segély? :O Tök fa.sza. Valban valami számítástechnikai dolgot kéne csinálnod, vagy programozóit, amit esetleg otthonról csinálhatsz, bár ilyet ro.hadt nehéz találni főleg kapcsolat nélkül.
2019. jún. 7. 11:06
 10/24 anonim ***** válasza:
Kezdjük ott, hogy milyen tüneteid vannak? Mondjuk ha ezeket a bogyókat szedném én sem bírnék dolgozni járni. De motivációd sincs semmire. Tudod bármilyen nagy a baj ha nem teszel semmit nem lesz változás. Az hogy anyukáf pénzén dohányzol és elhízol nem függ össze a "betegségeddel" ezt te csinálod magadnak. Ez nem betegség. Akár tornázjatnál is, meg sétálhatnál vsgy futhatnál egyet esténként. Munkát meg ki kéne találni mi az amiben örömödet leled. Ha ez a gép előtt üldögélés akkor ilyen munkát kell keresned. Ha nincs hozzá vévzettséged akkor elvéhezni valami iskolát. Persze nehéz. De másnak sem könnyebb ez hidd el. Valamit valamiért. Nincsenek instant megoldások. Sajnos ha változást akarsz akkor meg kell erőltetned magadat. Otthonról is lehet dolgozni. Meg 4 órás munkával is lehet kezdeni. Egyébként ha anyukáddal törtenne valami azt gondolom akkor kénytelen lennél a saját lábadra állni. Szeretetből elköveti azt a hibát, hogy eltart. Ha nem tenné máshol tartanál. Így megteheted ezt az életmódot. Neked jó így. Kényelmes. Ha annyira kéne egy csaj tennél érte, ha más életet akarnál tennél érte. Te cigizni akarsz, zabalni és ülni a gép előtt és délig aludni. Csak azt nem értem miért nyafogsz itt. Majd ettől be fig szálni a csaj az ablakon és valaki munkát is ajánl ami 10 perc alatt el égezhető és vagyonokat keresel vele? Ez tuti nem lesz. Emeld fel a feneked!
2019. jún. 7. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!