Skizofrén vagyok, félek a betegségemtől, elöbb útóbb öngyilkos leszek?
Amikor legutóbb kiírtál kérdést (szoktam olvasni őket, a felhasználóneved látszik mindegyiknél), szerintem már tök jó passzban voltál. Az is biztató, hogy tisztában vagy a helyzet súlyával, illetve hogy igazat tudsz adni olyanoknak a téveszmékkel vagy hallucinációkkal kapcsolatban, akik nem élnek együtt ezzel a betegséggel.
Úgy gondolom, hogy minél jobban együttműködsz az orvosokkal, annál előbb lesz pozitív változás mind a tüneteket illetően, mind az esetleges gyógyszerfüggéssel kapcsolatban, mert számomra úgy tűnik, hogy jó kezekben vagy, eltalálták, hogy mire lehet szükséged, hogy helyrebillenjen minden az agyadban. Ne félj a változástól, minden jóra fordul majd. Eleinte nehéz, amit már tapasztalhattál is, hiszen például új gyógyszer bevezetésénél idő kell, amíg megbarátkozik vele a szervezeted, és a hatóanyag azon tud segíteni, amin kell.
Mindenesetre semmiképp se mondj le magadról, mert amint megvan a számodra legtutibb módszer a tünetmentességre, még csak akkor kezdődik az életed igazán, lesz lehetőséged élvezni is azt tanulással és kapcsolatokkal, szóval haladni előre, még ha most úgy is érzed egyelőre, hogy egy helyben toporogsz.
Nem, nem leszel öngyilkos,.
Konzultálj rendszeresen a pszichiáterrel és vallj be neki mindent őszintén, ez a legfontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!