Mi bajom lehet? Szorongás, stressz?
Sziasztok.
Szóval.
Észrevettem, hogy más emberekkel ritkán beszélek. Amikor szerelemről van szó, vagy csak szimplán a családról, rögtön megváltozik a hangulatom.
Gyerekkoromban, ötödikesként kezdődött minden. Nagyon elhíztam, nem szerettem a testem. Sokat piszkáltak, kiközösítettek. Egy ember volt az, aki a barátomnak vallotta magát. Komolytalan volt, és nem mertem neki elmondani a gondjaimat, bár nem is akartam, hiszen önsajnáltatásnak veszi.
Nem tettem kárt magamban, viszont egyre jobban zárkózottabb lettem. Mosolyogtam, hogy lássak, semmi bajom. A családomban se volt a legcsodásabb a helyzet. A szüleim veszekedtek, apám beteg lett. Elváltak, amit talán még most se dolgoztam fel. Mindig is érzékenyebb típus voltam. Ha a testvérem beteg volt, és elájult, sírtam miatta, pedig nem történt nagy baj.
Folyamatosan "beteg" voltam. Egyre jobban kiközösítettek.
Mindig remegett a szemhéjjam, a kezem. Rossz álmaim voltak, amikor egyáltalán álmodtam.
Fejemben újra s újra lejátszódnak azok a fájó jelenetek. Néha már képzelődöm, hogy itt vannak azok az emberek. Testileg, és lelkileg is bántalmaztak, középiskolában is.
Tudom, hogy valami nincs rendben velem, de menjek el orvoshoz?
ja, mert a generalizált szorongás, vagy a depresszió, vagy más mentális betegség nem betegség, vagy mi, kedves első?
a pszichológushoz is járnak beteg emberek, nem csak a pszichiáterhez
kérdező, ha nem akarsz pszichoterápiát, akkor menj pszichiáterhez, ha inkább gyógyszerek nélkül oldanád meg, akkor pszichológushoz (bár szerintem ötvözve érdemes, persze csak, ha szükséges is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!