Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit gondoltok? Hosszú, ködzönö...

Mit gondoltok? Hosszú, ködzönöm, ha elolvassátok

Figyelt kérdés

egész nap csak arra van erőm, hogy egyik ágyból átfeküdjek a másikba, úgy indult, hogy hétfőn este egy számomra fontos esemény után képtelen voltam megállítani a gondolataim káoszát és pörgését, ordítani akartam és kárt tenni magamban, mert nem tudtam elviselni az érzékelésem intenzitását, ezért ittam valamennyi alkoholt (2 pohár bor), de nem sokat, csak hogy valamennyire üresebb legyen a fejem, és aludni tudjak, mert másnap volt egy vizsgám, ami, bár eddig az ilyesmi mindig pozitívan hat rám, egyszerűen nem fért be a tudatomba. Kedden reggel nagyon fáradtan ébredtem, és olyan volt, mintha az egész világot csak kívülről szemlélném, teljesen közömbös voltam minden iránt, és az érzékeim mintha belassultak volna, és másodperces késéssel érzékeltem mindent, és elég furcsán, próbálok mondani egy példát, ha megérintettem valamit, akkor az információ és az érzet nem egyszerre jött, hanem részletekben, mint ahogy egy hullám csapja meg az ember arcát lassítva. Azóta nagyjából folyamatosan így érzem magam. Régebben is volt már ilyen, nagyjából 1 évvel ezelőtt, akkor néhány nap után elmúlt, illetve akkor volt egy olyan élményem, hogy mintha a vérem helyén víz lett volna, ezt muszáj volt ellenőriznem, bár tudtam, hogy ez nem lehet valóságos, mégis. Ami akkor és most is jellemző volt, az az érzelemnélküli üresség.. illetve még azt tartom fontosnak leírni, hogy az utóbbi időben gyakran volt olyan érzésem, mintha összeszorítanák a tüdőmet, és nem tudnék levegőt venni rendesen, mert a nem engedi valami nyomás a mellkasomon. Ez általában szívdobogással párosult. Ezenkívül előfordul, hogy dührohamaim vannak, egyszer egy fémmel rögzített fiókot kitéptem a helyéről, utána nagyon sírtam, amiért nem tudom kontrollálni magamat. Mostanában megfordult a fejemben, hogy valahogy meg kéne engem szüntetni, de eddig szerencsére nem tettem semmit. Amikor elmúlnak ez a fázis, folytatom a dolgaim, mintha mi sem történt volna, és nagyon távolinak érzem az összes leírtat, olyankor azt érzem, hogy engem az Isten választott ki, annyira jó és tehetséges vagyok.

Én szeretném, ha véget érne ez az egész, de az a gomd, hogy képtelen vagyok elmondani ezeket így bárkinek, akár szakembernek (eddig 4nél jártam) akár családnak, barátoknak. Most azt érzem, hogy nem tudom irányítani ezt az egészet. Napok óta nem tudok éjjel 3 előtt elaludni.

Arra is gondoltam, hogy feliratok emiatt valamit

Mindezek ellenére nem érzem azt hogy képes lennék például gyógyszert szedni, vagy megosztani ezt valakivel

2019. máj. 31. 22:32
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha nem mondod el szakembernek, akkor nem fognak tudni segíteni. Nem kell tőlük félni, jót akarnak az embernek.

Mondd el egy pszichiáternek ezeket a dolgokat és el tudjátok majd kezdeni a kezelést.

Valószínűleg sajnos le4szs zükség gyógyszerre, de ha nagyon nem megy, akkor azt is mondd el az orvosnak, és alternatívát fog javasolni.

2019. jún. 1. 10:49
 2/5 A kérdező kommentje:
:( és mi lehet ez? Annyira félek, hogy skizo leszek..:(
2019. jún. 1. 14:23
 3/5 A kérdező kommentje:
Akkor is kell a gyógyszer, amikor nincs ilyen időszak? Néha semmi bajom, olyankor csak egy nyűg ez az egész, nem is érzem úgy mintha velem tényleg történhetne valaha ilyesmi
2019. jún. 1. 14:25
 4/5 anonim ***** válasza:

Sajnos lehetsges, hogy valóban skizofrénia lesz. De nem biztos. Ezt majd az orvos eldönti.

Skizofrénia esetében van, ha nem szedi a góygszert a beteg, hogy havonta kell bejárnia kap egy injekciót, és akkor az egy hónapig hat a tünetekre.

Ha nem skizofrénia a bajod, akkor nem tudom mit fog javasolni.

Mindenesetre téveszméid láthatóan nincseneki, ami jó jel.

2019. jún. 3. 16:43
 5/5 anonim válasza:

Nem biztos hogy skizofrénia, igaz nagyon hasonlóak a tünetek és valami ilyesmivel kezdődhetnek a skizofrénia tünetei. A legjobb ha erről beszélsz valamelyik hozzátartozóddal, de legjobb a szakemberekkel.

Sajnos anyukám skizofrén és neki is hasonló dolgokkal kezdődött az egész, úgy érezte mintha két szíve dobogna, utána mintha nem is dobogna a szíve, úgy érezte mintha valami ülne a mellkasán és nem tudna tőle levegőt venni, aztán folyamatosan kezdte azt érezni mintha valami lenne körülötte ami késztetné valamire, aztán ez az egész fokozódott és nagyon csúnya lett a vége.

Ha nem lépsz és nem jársz utána amíg elejét tudod a dolognak venni, akkor nagyon nem jársz jól se te, se a környezeted. Ha jót akarsz minél előbb beszélsz erről valakinek, ez egy komoly dolog.

Remélem azóta tényleg léptél és már megfelelően kezelnek. Egyáltalán nem szabad húzni a dolgokat a végsőkig, mikor már elfajulnak a dolgok.

2019. jún. 24. 00:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!