Normális, ha alkoholisták között nőttem fel, hogy antialkoholista lettem?
Teljesen normális.
Általában vagy követjük a szülői/nevelői mintákat, vagy ha nagyon erős negatív érzések kötődnek a szülők/nevelők viselkedéséhez, akkor teljes mértékben hátat fordíthatunk azoknak a viselkedési mintáknak, amik megkeserítették a gyermekkorunkat.
Igen, sokan vannak így vele.
Ajánlom még a terelő kifogásokat: utálom a szagát, hányok tőle, vezetek, este vár a barátnőm.
Sokan akik ajánlgatják valójában felnéznek rád, amiért nem iszol és vagy csak kóstolgatják a kitartásodat, hogy tényleg? soha?
Vagy rosszabb estben le akarnak húzni magukhoz, ugye, hogy te se vagy jobb a Deákné vásznánál, na ugye?
Utóbbiaktól érdemes megszabadulni.
Az én munkahelyemen 20-an vagyunk és 8-an nem iszunk egyáltalán.
Mondhatod azt is, hogy vezetsz, v bármit, nem ciki, ha nem iszol, nem iszol, ez magánügy. Én sem iszom, mindenki megérti. Illetve alkoholmentes sört iszom, szerencsére az is van mindig.
Nálam is ez a helyzet.
30 évesen még sosem voltam részeg.
De nem is iszok egyáltalán alkoholt,sőt nem is szeretem megvenni másnak sem.
Taszít.
A rokonságomban elég sok alkesz volt.
Több családtag is belehalt az ivásba.
Családi összejöveteleken pedig a sárga földig leitták magukat,alig várták,hogy valamelyik gyereknek legyen ballagás,mert akkor lehet inni orrvérzésig.
Nemcsak normális, hanem ez a legjobb védekezés az ellen, amiben felnőttél. Elég jó esélye van annak, hogy nem is tudnál kulturált viszonyt kialakítani az alkohollal.
„Nem az ízéért isszák”-féle drogosoknak nem is kell magyarázkodnod, csak mondd azt, ami beválik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!