Évekig hangokat hallottam a fejemben, de hirtelen megszűntek, és ez aggaszt, mit tehetek?
Lassan 20 éves egyetemi hallgató vagyok. Kb 3 évig hallottam hangokat a fejemben de úgy körülbelül 2 hónapja teljesen megszűntek és aggódom hogy ez valami rossznak az előjele. A hangok sose 'vettek rá' valamire, sőt legtöbbször még csak nem is hozzám vagy rólam beszéltek. Különböző hangok voltak, különböző hangszínnel és általában ugyanaz a hang nem tért vissza.Mindegyiknek mintha lett volna valami pszeudo-személyisége. Gyakori volt hogy szóvicceket mondanak, vagy csak úgy általában egy-két mondatot. Volt hogy angolul beszéltek. Hozzájuk nem tudtam szólni, olyan volt mintha nem is a gondolataimban léteztek volna. Szóval általában amit mondtak annak semmi köze nem volt ahhoz amit éppen csináltam vagy amire épp gondoltam, sőt sokszor olyat mondtak ami meg se fordult volna soha a fejemben. Nem voltak aggresszívek, nem mondták hogy csináljak ezt vagy azt. Előfordultak párbeszédek is. Például amikor egy férfi és egy női hang egy harmadik félnek az esküvőjét szervezték és a részleteket tárgyalták, feltűnő pontossággal odafigyelve a részletekre. Nagyon ritkán előfordult hogy egy-egy hang mondta, hogy odanézz vagy valamit hozzám szólt, de válaszra már nem 'méltatott', illetve igazán ritka volt hogy egy-egy hang (a teljes személyiségével együtt) visszatért és mondott dolgokat de akkor sem feltétlenül nekem (vagy akár egy másik 'személynek') címezve.
A lényeg, hogy ezek örülbelül 2 hónapja megszűntek és félek hogy ez előjele lehet valami betegségnek, mivel eddig sose tűntek el több mint 2 hétig. Szerintetek mit tehetek?
Örülj neki, hogy megszűntek, ezt kevesen mondhatják el, nem jellemző. Ez nem betegség, magad is írtad, hogy olyan, mintha nem is a gondolataidban léteztek volna.
A telefon kezd kimenni divatból, és helyébe a v2k lép. (Ez csak vicc akart lenni.)
Már évek óta tesztelik embereken az fejbe követített hangot, ennek a neve v2k.Bárcsak mindenki, aki ilyet tapasztalt, kiírná minél több helyre és minél részletesebben, hogy az emberek lássák az esetek hasonlóságát és az összefüggéseket. Ez helyett orvoshoz rohannak...
Bővebben itt: [link]
Köszönöm a válaszokat.
Nem tudom mennyire lehetett skizofrénia, mivel semmi más nem történt. Nem voltak tévképzeteim, se képi vagy egyéb érzékszervi hallucinációim.
Persze volt az a nagyon ritka eset is amikor egy hang olyan volt mintha már a saját gondolatom lenne. Mármint tudatosan. Mintha szándékosan én magam akartam volna kitalálni amit a hang mondott, pedig semmi olyasmire addig nem gondoltam. Mintha egy pillanatra 'valami más próbált volna az én fejemmel gondolkodni'.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!