Skizofrén vagyok, a másik énem egyfajta szörnyeteg, hogyan tudnám megszüntetni?Minden jel erre mutat. Az érzelmeimet nem adtam ki magamból, hanem magamba fojtottam főleg a dühöt a győlöletet és egyéb fájdalmas dolgokat.
Orvosi segítséggel.
Ha már osztott személyiséged van, akkor másképp nem megy.
A leírás alapján: semmi bajod, csak tele a tököd a világgal. Egy jó berúgás, aztán másnap szauna, sport. A problémák nem szűnnek meg, de talán tisztábban látod a dolgokat, s így könnyebb megtalálni a megoldást rájuk.
Esteleg egy új élet kezdése - ha belefér az időbe!
Ez sztem kamu. A skizó nem látja át így a személyisége szerkezetét. Az énjei sokszor nem is tudnak egymásról.
Ha úgy érzed, nem vagy ura a tetteidnek, vagy közel állsz ehhez, irány egy pszichiáter. Minden városban van Ideggondozó vagy Pszichiátriai intézet, ott találsz ilyen szakembert.
A skizofrénia (schizophrenia), vagy hasadásos elmezavar egy kóros állapotra, a gondolatok, érzések és cselekedetek közötti összhang felbomlására utal. Maga a szó a görög szkhidzó (»hasítani«) és phrén (»lélek«) szavakból származik. Emiatt a skizofréniát a köznyelv néha tévesen a disszociatív személyiségzavarral azonosítja. A valóságban a skizofrénia nem azonos a többszörös személyiséggel. (Wikipedia)
Te is láthatod, hogy amit leírtál, nem skizofrénia, hanem unatkoztál és feltettél ide egy kitalált kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!