Súlyos depresszióval hogy lehet folytatni a tanulmányaimat?
A pszichiáter megállapította, hogy bipoláris zavarom van. Nagyon mélyen vagyok évek óta. Viszont 1 év, és jön az érettségi, aztán ott van az is, hogy egyetemre akartam menni.
Egyelőre egész nap az ágyban fekszem, úgy érzem, hogy ezt az évet sem fogom tudni végigcsinálni, nem hogy az érettségit, meg az egyetemet... Nem akarok most elrontani mindent azzal, hogy nem tanulok. De nem tudok.
A pszichiáter erről nem mondott semmit?
Végérvényesen nem lehet elrontani, emiatt ne aggódj. Az egyetem megvár, érettségit tudtommal meg lehet ismételni, ha esetleg nem úgy sikerülne ahogy szeretnéd. Koncentrálj a gyógyulásra előbb, 1 év sok idő, lehet, hogy addigra már egészen jól leszel. :)
Kitartással és elszántsággal. Egyetemre vidékre jártam.6kor indult reggel a busz. Gyakran bőgve szálltam fel. De évfolyamelső lettem és kitűnőre diplomáztam. Az egyetem annyiból könnyebb, hogy ott már azt tanulod ami érdekel. Nem lehetetlen. Ha a pduichológusod ilyet mondana hagyd ott. Hallgass Szabó Pétert a neten. Hátha segít
Sajnálom, hogy ennyi idősen így vagy. Szetencsére én még a gimiben rendben voltam.
Szia, én 6. - os koromban voltam hasonló okok miatt (pánikbetegség) fél évig magántanuló. Itthon tanultam, és nagyon nehezen ment, mert egyedül kellett megértenem a tananyagot. Hálistennek kijöttem ebből az állapotból, pszichiáterek, a szüleim és a barátaim segítségével. Szóval átérzem, és nekem egyszerűen görcsbe rándul a gyomrom ha visszagondolok arra az időszakra. Volt hogy 3 hétig még a teraszra se mentem ki.
Szóval én azt javaslom, hogy gondold át a dolgokat, hogy te erősebb vagy ennél, és nem szabad, hogy egy betegség/állapot irányítson téged. Sok sikert a jövőben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!