Hogyan magyaráznád el egy antiszociálisnak az emberi értékeket?
Antiszociálisnak vagy antiszociális személyiségzavarosnak? Mert azért nem mindegy.
Amúgy aki csak gyilkosságot képes példának hozni, az nagyon egysíkúan és sarkosan gondolkodik.
Amúgy alapból nehéz meghatározni ezeket az értékeket. Főleg manapság, a társadalom elég elhidegült, távolságtartó (persze vannak kivételek).
Szerintem attól is függ, milyen mértékben nem képes ezeket átérezni.
Amúgy egyrészt racionális érveket keresni a dolgokban, másrészt éreztetni, elmondani mi miért fontos nekem.
Közösség -- egy igazi, összetartó -- azért, mert ha bajba kerülsz, akkor számíthatsz emberekre. Mert segítenek ebben abban.
Szeretet. Erre most mit mondjak. Nekem személy szerint jól esik szeretni. Ha szeretve vagy, akkor méginkább számíthatsz másra. Lehet ezek alapból annyira nem tűnnek fontosnak. De amikor qrva nagy bajban vagy, akkor szükség van támogatásra, összetartásra. S igen, vannak felszínes, áll emberek. De sosem tudhatod honnan fog érkezni a segítség. Ki az, aki bármely bajban veled van. Már alapból a személyiségzavaroddal együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!