Valóban hordozhatunk olyan genetikai gént, ami a függőséget magában foglalja? hálás lennék a véleményekért!
Régóta vagyok Frontin függő,de hiszem,hogy a jelenlegi hosszú távú rehabilitáción fel fogok épülni időt hagyva magamnak.
2 hétig voltam otthon,de Édesapám zugivó évek óta,és utána kötegszik,ami persze nincs rám jó hatással.mellette napi több cigit szív.Tehát kettős függősége van.Szerintetek tényleg ő is benne van,hogy gyógyszerfüggő lettem az mellett,hogy én sem tudom a stresszt kezelni?
Már számtalan gént azonosítottak ami a függőséggel hozható összefüggésbe.
Ez ma már nem vita tárgya, hanem tény. Keress rá, számtalan tanulmány készült.
Élő példa én, nekem olyan a genetikám, hogy elkerült minden függőség eddig.
Nem lettem alkesz, pedig rendszeresen ittam.
Nem lettem dohányos, pedig bulikon mindig cigiztem... egyszer úgy döntöttem soha többé. Azóta csak évi 1-2 szál.
Nem lettem thc függő, pedig volt hogy minden héten szívtunk és ittunk rá.
Kinőttem belőle.
... de talán a legfontosabb számomra, pszichiáter írt fel Xanaxot(=Frontin) 5 éve... 0.25 mg és később 0.5. Generalizált szorongásra és pánikbetegsétre SSRI mellé (1 évig szedtem)
A Xanaxot 5 évig szedtem, volt hogy kihagyásokkal...de elalváshoz kellett már. Máshogy nem tudtam aludni. Volt hogy hetekig 0.5-el aludtam, aminek már nem sok szedáló hatása volt. Tehát a tolerancia kialakult.
Ittam is rá, szorongás nem volt sok már, inkább élvezeti cikként fogyasztottam :d
Aztán egy napon úgy döntöttem Cold turkey, és egyik napról a másikra leálltam vele.
Jó a 0.5 gyerekadag azt mondják... de évekig ettem.
2 hétig forgolódtam, borzasztóan aludtam...de kb ennyi, azóta enélkül alszom. Már kb 700 órája.
Azóta mintha javult volna a memóriám, összeszedtebb és kreatívabb vagyok. Sokkal könnyebben felkelek.
Megéri leállni! Szétcseszi a memóriát idővel.
Talán azért reverzibilis a hatás.
Tehát baromi érdekes, valaki még 0.25-re is rászokik szinte azonnal. Nekem hálisten szerencsések a génjeim.
Mennyit eszel naponta és milyen időközönként?
Mi van ha kihagysz pár napot?
Nem. Ez nem így működik.
Bizonyos génvariánsok hajlamosítanak a függőségre.
Ez csak az alapot adja meg. A többi mindig a környezet hatása. Viselkedésminták,stresszorok, barátok, de még a táplálkozás és ezer más egyéb dolog is befolyásolja.
Kár ezért bűnbakot keresni, nincs tisztán genetikai háttere semmi ilyennek.
Azt a gyógyszert csak elkezdted valamiért szedni, ami gyaníthatóan nem szűnt meg. Nem is értem miért írta fel az orvos?
Ma már nem írnak fel szorongásra sem 1-2 hónapnál tovább Xanaxot! Csak az elmaradott ostoba pszichiáter max. Jó szakember ezt nem így kezeli.
Válts pszichiátert és kapsz új, modern gyógyszereket... a Xanaxról meg lejössz csökkentve az adagot. Ne tégy úgy mint én, ha panaszaid vannak, mert az komoly problémákat okoz!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!