Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Létezik ilyen betegség?

Létezik ilyen betegség?

Figyelt kérdés
Évek óta látok egy embert a buszon aki úgy csinál mintha telefonálna. Illetve egyszer tapasztaltam ilyen egy háziorvosi rendelőben is, hogy egy srác eljátszotta hogy telefonál. De akit a buszon szoktam látni az nagyon durva, biztos vagyok benne hogy csak eljátsza hogy telefonál, közben figyeli hogy ki figyeli. Létezik ilyen mentális betegség hogy valaki emberek közt kéztetést érez erre? Nekem nagyon fura.

2019. ápr. 23. 16:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

úgyteszmintakitelefonál kórra gondolsz?

Nem nincs ilyen konkrét betegség aminek ez a tünete..

De lehet skizofréniától kezdve személyiségzavaron át autizmusig bármi. Vagy akár semmi mert csak szórakozik ezzel. Ennyi infóból nehéz kideríteni

2019. ápr. 24. 10:17
 12/13 A kérdező kommentje:
Természetesen nem arra gondoltam, hanem bármilyen mentális betegségre ami okozhatja ezt. A nem választ is elfogadom, jobban mint a kötekedést :)
2019. ápr. 24. 11:17
 13/13 anonim ***** válasza:

Nos én pszichológusként alapjában véve azt mondanám, hogy nem, nincs ilyen betegség ami konkrétan erre vonatkozna.

Azonban mint "mellékhatás/tünet" lehetséges. Az OCD-s emberek körében például jellemző az, hogy olyan cselekedeteik vannak akár akaratukon kívül is, ami távolságot biztosít számukra a tömegtől.

Természetesen távolról sosem álltunk fel diagnózist. Ehhez látni kéne a pontos folyamatot az elejétől kezdve. A mozdulatait, az arckifejezését, a hangját hallgatni.

Akármilyen részletesen írnád is le, konkrét megfigyelés nélkül nem lehet bekategorizálni.

Lehet egyszerű megszokás is.

Én magam is szoktam telefonálást színlelni. Például ha látom hogy egy kéregető jön felém, vagy csak olyan ember akivel nem akarok beszélni, akkor odanyúlok a headsetemhez mintha hívást fogadnék és beszélek. Kiválasztva hogy ránézés alapján milyen fajta szöveget érdemes. Mert van olyan kéregető aki ha hallja hogy csak valami rokonnal beszélsz attól még odajön.

Szóval az én részemről például pszichológusként kifejezetten tervezett taktika az áltelefonálás.

Hiába tudom, hogy nekik is szükségük lenne meghallgatásra, nem véletlenül kezdik el néha, hogy hogyan kerültek utcára, egyszerűen napi 6-8 kliens után nincs energiám még hazafelé menet is meghallgatni valakit.

2019. máj. 12. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!