Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Valami megoldás?

Valami megoldás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Régebben depressziós voltam és pánikbeteg,mára már nem vagyok depressziós.Ebben az időszakomban nagyon lefogytam,szinte semmit sem ettem,azonban egy éve fel tudtam szedni egy pár elvesztett kilómat,amit tudok is tartani szerencsére.A problémám az,hogy még mindig megvannak enyhén ezek a gyomorpanaszaim,mert teljesen nem múltak el a problémáim,de hála égnek már nem olyan durva,mint volt.A kérdésem az lenne,hogy ezzel a gyomorfájással és étvágytalansággal mit tudnék kezdeni? Egy pár kilót szeretnék még felszedni,de nem tudok többet enni,akárhogy is próbálkozom.

2019. ápr. 21. 13:53
 1/1 anonim ***** válasza:

Ez így elég kusza, de szerintem ez már nem mentális, hanem táplálkozási probléma.

Ha fizikailag nem fér beléd több étel, akkor válassz magasabb kalóriatartalmú ételeket. Pl: édesség, sajt, olajos magvak.

Használj glutamátot (ízfokozó) az ételek ízesítésére, növeli az étvágyat. De csak óvatosan, nem túl egészséges, főleg hosszabb távon.

Emellett ott vannak az általánosabb életmód/táplálkozási jótanácsok. Mozogj többet, a rendszeres sportolás a fizikai és mentális állapotra is jó hatással van. Igyál sokat, kulacs + csapvíz. Egyél több nyers zöldséget és gyümölcsöt.

2019. ápr. 25. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!