Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, ha rettegek a...

Mit tegyek, ha rettegek a munkától?

Figyelt kérdés

Informatikus diplomám van három éve. De azóta az idő nagy részében csak otthon lustultam. És ott se voltam egy nagyon szorgalmas egyén. A koncentrációm pár percig terjed ki legfeljebb, az, hogy nyolc órában folyamatosan tudjak valamit tolni az kizárt. Most ugyan van egy infós munkahelyem, de itt se állok jól helyt. Akár váltanék teljesen más, akár meg középfokú tudást sem igénylő munkára is. De jóformán semmiről nem tudom elképzelni, hogy beülök oda, és el tudom látni napi nyolc órában (vagy 12). Ezzel mit lehet kezdeni? Nem szociális fóbiás vagyok.

26/F

2019. ápr. 17. 13:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Én nem értelek téged. Egy nagy csomó segítséget kaptál otthonról. Én az miatt buktam el az egyetemet a legvégén mert annyira szar volt már évek óta a helyzet otthon, hogy mentálisan teljesen rámentem, képtelen voltam koncentrálni, nem érdekelt már semmi. Azóta 12 órában dolgozok egy gyárban.
2019. ápr. 17. 19:08
 12/17 anonim ***** válasza:
Egyébként meg a munkától való rettegésed addig nem fog elmúlni, míg el nem kezdesz dolgozni.
2019. ápr. 17. 19:12
 13/17 A kérdező kommentje:
Most "dolgozom", de nem lett jobb. Sajnos én túl sok támogatást kaptam, és azért nem sikerült jól. Illetve amikor elkezdtem a szakot gőzöm nem volt, hogy miben áll a dolog.
2019. ápr. 17. 19:22
 14/17 anonim ***** válasza:
Válts munkát. Ha nem tetszik az informatika, keress más területet.
2019. ápr. 17. 19:25
 15/17 anonim ***** válasza:
Ne idézőjelben dolgozzál, hanem tényleg.
2019. ápr. 17. 19:53
 16/17 A kérdező kommentje:
A jelenlegi munkahelyemen nem tudok tényleg dolgozni. A tudásom is kevés, de a cég is sufni. A főnök legalább emberséges, nem kell agyon hajtani magam. De azért nem jó, és nem boldogulok benne.
2019. ápr. 17. 20:34
 17/17 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, az informatikus a hiedelmekkel szemben nem varázsló, nem tud mindent megcsinálni. Ha nem megy valami, akkor kérdezd a társaidat. Mindig lesz ilyen. Viszont előbb-utóbb lesz olyan, hogy te tudsz segíteni.

Nem kell nyolc órában folyamatosan dolgozni, van benne ebédszünet is, azt vegyed ki a munkanapod közepén. Utána újult erővel tudsz beszállni.

Nehezen figyelsz, sajnos erre nem tudok mit ajánlani. Lehet, hogy sok a stressz, túl közel vannak a határidők.

2019. ápr. 17. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!