Képtelen vagyok munkát keresni, mert annyira rettegek, szorongok egy új munkahelytől. Volt már akinek hasonló problémája volt és segített hogy pl. pszichiáterhez járt?
Valótlanok a félelmeid, és ezt csak úgy tudod megoldani, ha szembe mész az érzéseiddel. Egy interjúra fel kell tudatosan készülni, tanulni kell rá, összeírni a tapasztalataidat, és ha nem sikerül jól az első, akkor gyakorlásnak megfelelt, majd menni kell a következőre és így tovább, amíg meg nem lesz az új állásod. Mindig érdemes elmenni egy munkahelyre, beszélni az interjúztatókkal, mert már abban helyzetben kiderül, hogy szimpatikus vagy nekik és fordítva. Látni kell a munkahelyi körülményeket, a benyomásokat, ez alapján dönteni, hogy megfelelő neked.
A kollégáktól sem kéne tartanod, nyilván, azokkal jobban megfogod találni a közös hangot, akik szintén családosak, és így meg is van a közös téma. Aggódnod sem kell emiatt, csak menni előre bátran.
Szociális fóbiámat úgy küzdöttem le, hogy társaságba jártam, nem mondom hogy egyből elmúlt, de jelenleg nap mint nap járok "nagyobb" társaságokba is, és nem okoz problémát valakinek a megszólítása, illetve nem érzek szorongást se már.
Szerintem a legegyszerűbb dolog, amit tehetsz a probléma megoldása érdekében, az ha elgondolkozol azon hogy te mitől is félsz valójában?
És amitől félsz, abba a szituációba szándékosan rengetegszer belekényszeríted magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!