Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Segíthetnek még rajtam valahol...

Segíthetnek még rajtam valahol, ha én már magamon nem tudok?

Figyelt kérdés

Depressziós vagyok, mindennap hatalmas erőfeszítés felkelni, és dolgozni menni, vagy bármit is csinálni, szinte kényszeres öngyilkossági gondolataim vannak, hatalmas erőfeszítésbe kerül, hogy ne tegyem meg, vagy ne gondoljak rá.

Voltam pszichiáternél, fölírta a bogyókat, rosszabb lett.

Voltam pszichológusnál, azt mondta nem szeretne velem foglalkozni, mert nehéz eset vagyok. Esetleg magánba... NINCS 8000 FT-OM MÉG HAVONTA SEM, hogy valaki "segítsen rajtam. Mert az hogy beszélhettem egy kívülállónak kicsit segített. De most már nincs.

Az ismerőseimnek, családomnak, barátaimnak egyszerűen képtelen vagyok erről beszélni, mert nem akarom hogy magukra vegyék, azt higgyék miattuk.

Hová fordulhatok még? Már elmúltam 18 a felnőtt mentál gondozókban meg az ellátás egy kalap sz@rral sem ér föl, ott senkinek nincs ideje meghallgatni.

Hová fordulhatnék? Forduljak egyáltalán valahova? Kell a segítség, mert EGYEDÜL NEM MEGY.

Próbáltam, de nem megy.

Nem tudtok valami ingyenes pszichológust ajánlani Budapesten vagy környékén? Nincs valami közhasznú alapítványnak ilyen lehetősége?

Amúgy szívesen kinyírnám magam, de ahogy nem beszélek róla a barátaimnak, családomnak úgy azzal sem akarom őket megbántani, hogy megteszem.

22 éves lány

2010. júl. 5. 12:05
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
és a pszichológus az orvos tudtommal :)))))
2010. júl. 5. 16:28
 22/27 anonim ***** válasza:

1. Már válaszoltam neki.

2. Világosan megmondta, hogy nem használtak neki a gyógyszerek, pedig többet is próbált.

3. Mondta, hogy segít, ha beszélhet róla, de nincs kinek. A pszichológus elutasította, h nehéz eset.

4. Nincs pénze magánra.

Most ezek után csak azt tudom tenni, hogy felajánlom a segítségem, mivel az összes többi tanácslehetőséget rövidre zárta.

Én csak arra hívtam fel a figyelmedet, hogy ellentmondásba kerültél saját magaddal, és szerintem butaságot is mondtál. Ennyi.

A bunkóságról meg annyit, hogy olvasd vissza a saját írásod, aztán az enyémet.

2010. júl. 5. 16:34
 23/27 anonim ***** válasza:

A pszichológus orvos?:'D

Hol élsz???XDXDXDXD

2010. júl. 5. 16:35
 24/27 A kérdező kommentje:

A pszichológus tényleg nem orvos, csak 1 éve áltam le a gyógyszerekről, elolvastam Szendi Gábor könyveit, és tudom hogy ő túloz kissé a témában, mert nagyon gyógyszer ellenes, de azért a gyógyszerek legfőbb összetevője a placebo, azaz semmi... Pontosabban a hit a tabletta vidító erejében. Kontroll csoportok, akik szedték, ill. akik nem szedték az adott antidepit a javulás 50-50%, tehát az antidepresszáns hatóanyaga a hit, hogy javítani fog. 4 évig szedegettem a gyógyszereket, és a kínzó önmarcangolás és kényszeres szuicid gondolatok sosem szűntek meg...

Örülök, hogy neked bejött a gyógyszer, de tényleg sokaknak nem segít.

Én megértem az sztk-s pszichológusokat, mert halál leterhelő a munkájuk és lófüttyöt sem kapnak érte, de azért nagyon dühös vagyok, hogy elhajtottak. Persze megértem, kockázat... Talán nem szabadna egyből rátérnem az öngyilkossági gondolataimra? De ez az, amit nem tudok lekűzdeni, ezt nem akarom hozzám közel állóval megosztani...

Ha vannak köztetek anyák, vagy mindegy, de el tudjátok képelni, van egy csinos, átlagos, kicsit magányos, de alapvetően olyan lányotok, akire büszkék vagytok és lehettek... És egyszercsak odaáll elétek, hogy Anya én meg akarok halni, semmi mást sem akarok, csak semmivé lenni, azt hogy lefekhessek és úgy maradjak, meghaljak... Hát mit szólnátok?

A felajánlásokat köszönöm, lehet, hogy nem a napokban, de fogok írni.

2010. júl. 5. 17:10
 25/27 anonim ***** válasza:
Jaj istenem,ne beszélj az öngyilkosságról,tudom nagyon nehéz sokszor és úgy érzed nem érdekel semmi,és minden rossz,de ne add fel.Én sem akartam annó anyukámnak elmondani ha nagyon rosszul voltam,de végül megtettem és hihetetlen mennyit segit ha tudom h nem vagyok egyedül a gondjaimmal.A családnak kellene tudni róla,ők állnak a legközelebb hozzád.
2010. júl. 5. 18:14
 26/27 anonim válasza:
100%
Ezt a problémát nem szabad elrejteni a család elől!!! Nagyon fontos, most ne másokra gondolj!!! A Szendi könyveket hagyjuk inkább.... mi az, hogy a hatóanyaguk nagyrészt placebó? Ez nem igaz, ezek komoly gyógyszerek. Van neked való, legalábbis olyan, amelyik enyhít a panaszaidon, de ezt keresni kell, mert kb. 22 féle van. Plusz terápia. Ezért kellene a családodat beavatni, mert akkor tudnának segíteni anyagilag talán. Ha megölöd magad, úgy, hogy az anyukád semmit sem sejt, na akkor nem tudom, hogy mit szólna... vagy ő is azonnal ideg összeroppanást kapna. SOS a családdal közölni!!!!!
2010. júl. 6. 10:40
 27/27 anonim ***** válasza:
én is hajlamos vagyo kdepresszióra, a családom segíteett anyagilag. annyitm ondtam ,h. baj van velem, és egyedül nem tudok ezzel megbitrkózni. tényleg ne sajnáld őket ilyen helyzetben. azokkal akiket szeretsz, könnyebb átlépni az iyleneket. ha gondolod nekem is írhatsz nyugodtan 17/f
2010. aug. 13. 23:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!