Segíthetnek még rajtam valahol, ha én már magamon nem tudok?
Depressziós vagyok, mindennap hatalmas erőfeszítés felkelni, és dolgozni menni, vagy bármit is csinálni, szinte kényszeres öngyilkossági gondolataim vannak, hatalmas erőfeszítésbe kerül, hogy ne tegyem meg, vagy ne gondoljak rá.
Voltam pszichiáternél, fölírta a bogyókat, rosszabb lett.
Voltam pszichológusnál, azt mondta nem szeretne velem foglalkozni, mert nehéz eset vagyok. Esetleg magánba... NINCS 8000 FT-OM MÉG HAVONTA SEM, hogy valaki "segítsen rajtam. Mert az hogy beszélhettem egy kívülállónak kicsit segített. De most már nincs.
Az ismerőseimnek, családomnak, barátaimnak egyszerűen képtelen vagyok erről beszélni, mert nem akarom hogy magukra vegyék, azt higgyék miattuk.
Hová fordulhatok még? Már elmúltam 18 a felnőtt mentál gondozókban meg az ellátás egy kalap sz@rral sem ér föl, ott senkinek nincs ideje meghallgatni.
Hová fordulhatnék? Forduljak egyáltalán valahova? Kell a segítség, mert EGYEDÜL NEM MEGY.
Próbáltam, de nem megy.
Nem tudtok valami ingyenes pszichológust ajánlani Budapesten vagy környékén? Nincs valami közhasznú alapítványnak ilyen lehetősége?
Amúgy szívesen kinyírnám magam, de ahogy nem beszélek róla a barátaimnak, családomnak úgy azzal sem akarom őket megbántani, hogy megteszem.
22 éves lány
Szia! Én ugyan fiatalabb vagyok nálad (18 éves), de nagyon szeretek másokat meghallgatni, és segíteni (mindenképpen pszichológus szeretnék lenni), és nem terhel le. Nagyon jól érzem magam az olyan beszélgetések után, amikor próbáltam segíteni valakinek.
Szóval... írhatsz nekem is privátot, ha gondolod, mert nagyon szívesen segítek, és a pszichológia témában is elég olvasott vagyok, sok dolgot tudok.:)
Előző, látszik, hogy halvány lila gőzöd nincs a témáról. Egy, igenis létezik, hogy nem használ a gyógyszer. Sőt, én azt mondom, hogy önmagában SOHA nem használ a gyógyszer. A kérdező depressziója nyilvánvalóan lelki (mint ez esetek döntő többségében) eredetű (mivel az jön le az írásából, hogy lenne mit kibeszélni magából...), így elég furcsa dolog lenne, ha ezt egy halom bogyóval akarná megoldani. Ellenben olyan van, hogy a SZAKSZERŰ beszélgetés segít úgy, hogy az illető semmilyen gyógyszert nem szed mellé.
Az pedig a legnagyobb fail, hogy csupa nagybetűvel leírod, hogy csak orvos segíthet, aztán meg pszichológushoz küldöd. Ez a bizonyítéka annak, hogy semmit nem értesz a témához, csak okoskodsz bele a vakvilágba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!