Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Segíthetnek még rajtam valahol...

Segíthetnek még rajtam valahol, ha én már magamon nem tudok?

Figyelt kérdés

Depressziós vagyok, mindennap hatalmas erőfeszítés felkelni, és dolgozni menni, vagy bármit is csinálni, szinte kényszeres öngyilkossági gondolataim vannak, hatalmas erőfeszítésbe kerül, hogy ne tegyem meg, vagy ne gondoljak rá.

Voltam pszichiáternél, fölírta a bogyókat, rosszabb lett.

Voltam pszichológusnál, azt mondta nem szeretne velem foglalkozni, mert nehéz eset vagyok. Esetleg magánba... NINCS 8000 FT-OM MÉG HAVONTA SEM, hogy valaki "segítsen rajtam. Mert az hogy beszélhettem egy kívülállónak kicsit segített. De most már nincs.

Az ismerőseimnek, családomnak, barátaimnak egyszerűen képtelen vagyok erről beszélni, mert nem akarom hogy magukra vegyék, azt higgyék miattuk.

Hová fordulhatok még? Már elmúltam 18 a felnőtt mentál gondozókban meg az ellátás egy kalap sz@rral sem ér föl, ott senkinek nincs ideje meghallgatni.

Hová fordulhatnék? Forduljak egyáltalán valahova? Kell a segítség, mert EGYEDÜL NEM MEGY.

Próbáltam, de nem megy.

Nem tudtok valami ingyenes pszichológust ajánlani Budapesten vagy környékén? Nincs valami közhasznú alapítványnak ilyen lehetősége?

Amúgy szívesen kinyírnám magam, de ahogy nem beszélek róla a barátaimnak, családomnak úgy azzal sem akarom őket megbántani, hogy megteszem.

22 éves lány

2010. júl. 5. 12:05
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
0%
Énis nagyon szívesen segítenék neked, írhatsz privibe ha gondolod. Nem szégyen segítséget kérni senkitől, egy ilyen problémában főleg nem. De hidd el azt, hogy a legtöbbet meg a leghatásosabb segítséget azt a családodtól, barátaidtól kérheted. És biztosan nem fogják elutasítani. És tényleg írhatsz nekem, örömmel segítenék.
2010. júl. 5. 12:35
 12/27 anonim ***** válasza:
Jó dolog h sokan felajánlják a segítségüket,a beszélgetések jót tehetnek ideiglenesen,de ha évek óta fennáll a betegséged,nem fogsz ennyitől meggyógyulni.Aki depis annak komoly segítség kell,mert fokozottan fennáll az öngyilkosság veszélye,ami mint irtad már nálad is szóba került.Szakember segítségét kérd ez nagyon fontos,életmódot váltottál stb mégsem lettél jobban.Ne legyen igazam,de gyógyszerek nélkül a súlyos depresszió nem gyógyul.
2010. júl. 5. 12:43
 13/27 A kérdező kommentje:
Van akinek nem használ a gyógyszer, ezt a doki is megmondta.
2010. júl. 5. 14:28
 14/27 anonim ***** válasza:
lehet, hogy nem nagy segítség, de szerintem kezdj el blogot írni, kiírod magadból a bajokat és könnyebb lesz megemészteni, ráadásul megosztod sok mindenkivel, és így nem érzed magad egyedül sem. kezdetnek talán megteszi.
2010. júl. 5. 14:58
 15/27 anonim ***** válasza:
és még annyit, hogy a sport segít kiszellőztetni a fejed és gondolkodásra is tökéletes, tudom, hogy nem világrengető a segítségem, de egy lépést talán hátrálsz a szakadéktól
2010. júl. 5. 15:01
 16/27 anonim ***** válasza:

Szia! Én ugyan fiatalabb vagyok nálad (18 éves), de nagyon szeretek másokat meghallgatni, és segíteni (mindenképpen pszichológus szeretnék lenni), és nem terhel le. Nagyon jól érzem magam az olyan beszélgetések után, amikor próbáltam segíteni valakinek.

Szóval... írhatsz nekem is privátot, ha gondolod, mert nagyon szívesen segítek, és a pszichológia témában is elég olvasott vagyok, sok dolgot tudok.:)

2010. júl. 5. 15:46
 17/27 anonim ***** válasza:
Évek óta depis vagyok,és kezelik,de én még olyat h valakinek nemhasznál a gyógyszer nem hallottam.
2010. júl. 5. 16:05
 18/27 anonim ***** válasza:
* úgy értem a dokim mondta,nem kötekedés,de ha beteg vagy be kellene látnod h a kibeszélés nem elég,CSAK orvos segíthet,valamilyen módszerrel.5 éve szenvedsz tőle és nem javultál csak rosszabb lett.Ingyen lehet menni pszichológushoz,sztk alapon.Sztem próbáld meg,meglátod mit mond.
2010. júl. 5. 16:09
 19/27 anonim ***** válasza:

Előző, látszik, hogy halvány lila gőzöd nincs a témáról. Egy, igenis létezik, hogy nem használ a gyógyszer. Sőt, én azt mondom, hogy önmagában SOHA nem használ a gyógyszer. A kérdező depressziója nyilvánvalóan lelki (mint ez esetek döntő többségében) eredetű (mivel az jön le az írásából, hogy lenne mit kibeszélni magából...), így elég furcsa dolog lenne, ha ezt egy halom bogyóval akarná megoldani. Ellenben olyan van, hogy a SZAKSZERŰ beszélgetés segít úgy, hogy az illető semmilyen gyógyszert nem szed mellé.

Az pedig a legnagyobb fail, hogy csupa nagybetűvel leírod, hogy csak orvos segíthet, aztán meg pszichológushoz küldöd. Ez a bizonyítéka annak, hogy semmit nem értesz a témához, csak okoskodsz bele a vakvilágba.

2010. júl. 5. 16:18
 20/27 anonim ***** válasza:
10 éve vagyok depressziós,sztem senki nem tudja jobban mint az aki benne van én tapasztalatból beszélek.Te meg a kérdezőnek válaszolj ne mással foglalkozz,ez itt nem vitafórum bunkókám hanem tanácsadás egy kérdésre.Amugy szted beszélgetés kell neki ismeretlen átlag emberekkel ha kiakarja nyírni magát???Olvasd el lassan a kérdését ha nem érted a kis agyaddal,pszichológust keres!!!Utálom az ilyen kis bugyutákat akik nem h választ adnának más válaszába kötnek bele.fúúúúúúúúúúj,te amugy minek vagy itt?Kötekedni?Sajnálom a családod.
2010. júl. 5. 16:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!