Hogy kezdődött nálatok a pánikroham vagy a szorongás? Mik voltak a tünetek?
Én nagyon bekajáltam és utána lett hányingerem. Borzasztóan féltem attól, hogy hányni fogok és ettől lett pánikrohamom. Az első roham után folyamatosan rettegtem/szorongtam, hogy ismét azt fogom érezni vagy hogy megint hányingerem lesz és hányni fogok, így kb enni sem mertem.
Maga a pánikroham az olyan volt, hogy hányingerem volt, elkezdtem remegni, kiment az erő a lábamból, kezemből, nagyon melegem volt, aztán hirtelen fázni kezdtem, szorított a mellkasom, alig kaptam levegőt.
A szorongás az az, amikor gombóc van a torkomban, fázom, ráz a hideg, gyomoridegem van és fájdogál a gyomrom. Hála istennek már hamar felismerem, hogy próbálkozik a pánik és parancsolok neki, próbálok "parancsolni" az agyamnak, hogy fejezze be ezt a hülyeséget. Így azért elboldogulok vele, sikerül kordában tartani, de van, amikor kijön, akkor pedig igyekszem megnyugtatni magam, hogy nem lesz semmi baj, csak a hülye pánik megint, nem kell vele foglalkozni, elmúlik. Szoktak erős pánikrohamaim lenni, olyankor gyorsan friss levegőre megyek, iszom vizet, leülök és figyelek a légzésemre. Általában el szokott múlni. Ha nem, akkor pánikbetegségem elején írt fel nekem a pszichiáter Xanaxot, amit az elején szedtem is, hiba volt. :) Ma már csak végszükség esetén kapok be egy fél szemet, szóval megtanultam együtt élni ezzel a szörnnyel. :) Kb. 17-18 éves koromban kezdődött az egész.
24L
A legelsőnek előjele: semmi.
Aztán kezdődött egy mi a fene van most érzéssel, majd kellemetlen izgalommal, ami egyre erősödött, aztán hányinger hányás nélkül, elgyengülő lábak, egy helyben meglenni nem tudás, jól felugró pulzus, meg vérnyomás. Elmúlta után erős fáradtság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!